Geçtiğimiz günlerde 13 polisimizin şehit olmasına sebep olan ve halen açıklığa kavuşmayan Iğdır'daki hain bombalı saldırıyla ilgili, TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın İçişleri Bakanı Sayın Selami Altınok tarafından yazılı olarak cevaplandırılması ile ilgili soru önergesi verdi. 
İŞTE KORAY AYDIN'IN SORU ÖNERGESİ 
Iğdır’dan Nahçıvan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan gümrük memurlarının işe gidişlerinde güvenlik önlemi alan polis ekiplerine düzenlenen bombalı saldırıda 13 polisimizin şehit olduğu basına yansımıştır. Bu hain saldırılara karşı alınan ve alınacak tedbirler bağlamında  
1- Gümrük kapısına intikallerde uzaktan kumandalı patlayıcılara karşı sinyal kesici cihaz şimdiye kadar kullanılmış mıdır? Kullanılmamış ise bundan sonra kullanılması düşünülmekte midir? 
2- Yol güvenliği sağlanana kadar gümrük memurlarının görev yerlerine helikopterle ulaştırılması tedbiri gündeme gelmiş midir? Bundan sonra gündeme getirilmesi mümkün müdür? 
3- Gümrük memurları ve diğer kamu görevlilerinin görev yaptıkları Dilucu Sınır Kapısı bölgesinde geçici veya kalıcı olarak barınmaları için, misafirhane ya da lojman yapılması düşünülmekte midir? 
4- Iğdır’da polislerimizin şehit edilmesine yol açan bomba için kaç metre kablo döşenmiştir? Bomba ve kablonun üzeri hangi kurum veya kuruluş tarafından asfaltlanmış ya da kapatılmıştır? 
5- Iğdır’daki hain saldırı sonrasında hangi kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında soruşturma açılmıştır? 
Soruşturmaların akıbeti ne olmuştur? 

Editör: TE Bilişim