Dünyayı kasıp kavuran bir hastalıktan bahsediyoruz, korona virüs ve ya covid 19 hangi isimle hitap ederseniz edin değişen bir şey yok. O son yüzyılın en büyük hastalığı, son teknoloji cihazlar, büyük sağlık kuruluşları var ama koronaya tam çözüm yok. Dünya 1 yıl öncesinde korona hastalığı ile tanışırken olayların bu boyuta geleceğini kimse tahmin etmemişti. Özellikle okullar kapandığında öğrenciler 3 hafta tatil diyerek sevinmişlerdi. Şimdilerde ise dünya yeni düzen ve yeni yaşam diyor. Bu hastalıkla yaşamaya alışın diyor, hastalığın ise birçok yan etkisi görülmeye başlandı. Bu yan etkilerden bir tanesi saç dökülmesi uzmanlar bu konuda ne diyor?

Korona saçları döküyor mu?

covid 19 hastalığı vücuda giren ve vücut içerisinde mutasyon yaratan bir hastalık olarak ortaya çıktı. İnsanların ten renklerini bile değiştirebilir gibi yorumlar doğru olmasa da insan vücudu içinde yan etkileri olabiliyor. Peki, bu hastalık saçları döker mi? Hastalığın tam anlamı ile saç dökülmesi yapmadığını hepimiz görüyoruz, bu hastalığın saçlara zarar vermediği anlamına gelmiyor. Uzmanlar korona virüs hastalığının saçlarda dökülme sayısını ve hızını olumsuz etkilediğini söyledi. Bu durum uzmanlar tarafından açıklanan ve kesin olan bir bilgi olarak karşımıza çıktı. Bu durumdan kurtulmak için iki yol var, birinci yol koronaya hiç yakalanmamak ikinci yol ise saç dökülmelerine karşı etkili doğal yöntemleri kullanmak.

Korona saçları nasıl döküyor?

Korona hastalığı saçları döküyor dedik, bunu nasıl yaptığını da sizler açıklayalım. Hastalık kana karışan bir güce sahip. Bu şekilde vücutta bulunan bazı hücrelerde zayıflama etkisi yapıyor. Saç kökleri de zayıflayan hücrelerden biri olarak karşımıza çıktı. Korona ile karşılaştıktan sonra daha zayıf saç köklerine sahip olduğunuzu bilin. Bu süreçten sonra yapacağınız ilk işlem saçlara daha iyi bakmak olacak, saç köklerinizi ne kadar güçlendirirseniz o kadar daha az saçınız dökülür. Bu işlem için bir hekime danışma yoluna gidebilir ve ya bildiğiniz doğal saç bakım kremlerini kullanabilirsiniz. Bizlerin tavsiyesi ise bolca vitamin almak. Bu şekilde hücreler eskisi gibi güçlenecektir.