Dün gece yarısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından koronavirüsün Türkiye’de tespit edildiğinin açıklanmasından sonra harekete geçen fırsatçılar hakkında soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan açıklamada Türkiye genelinde koronavirüsle ilgili gelişmelerin yaşanmasını fırsat bilen bazı kişilerin haksız bir şekilde fiyatlarda zam yaptığı ve bazı kişilerin stokçuluk yapmaya başladığı belirtildi. Bu firmalara Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında resen soruşturma açıldığını açıklayan MASAK yetkilileri, ülkedeki ekonomik normları bozma girişiminde bulunan hiçbir firmaya göz açtırılmayacağını ifade etti.

Maske ve Hijyen Ürünleri Yok Satıyor

Türkiye genelinde şu an için gıda ürünlerinde büyük bir problem yaşanmasa da maske ve hijyen ürünlerinde aynı şeyi söylemek söz konusu değil. Türkiye’de koronavirüsün tespit edilmesi açıklanmadan önce fiyatı 30 liralara kadar yükselen maskelerin ardından bugün vatandaşların hijyen ürünlerine de büüyk rağbet gösterdiği görüldü. Koronavirüsten korunabilmek için şart olan hijyeni sağlayabilmek için marketlere koşan vatandaşlar, şampuan, sabun, deterjan ve dezenfektan gibi malzemeleri hızlıca tüketti.

Editör: TE Bilişim