HaberTS-Haber Servisi- Türkiye yenidünya düzenin de büyük oynuyor; yıllardır Anadolu topraklarında elinden gelen gayreti gösterse de bu dünya devleti olmak için yetmiyor. Türkiye artık dünya düzeninden plan yapılan değil plan yapan bir ülke olmak istiyor. Ülkemiz Libya’ya bir çağrı üzerine gitti ve o günden bu yana Libya’da darbeci güçlere karşı verilen savaşın seyrini değiştirdi. Libya’da Arap baharından sonra, demokrasi yönetimine geçildi ancak bazı hainler demokrasi istenmediği için ülkede darbe yaptı. Darbeci taraf ve asıl hükümet arasında yaşanan gelişmeler sonrası, darbeci taraf ülkenin büyük bölümünü ele geçirdi. BM tarafından tanınan yani Türkiye’nin yardım ettiği hükümet bize çağrıda bulundu; Türkiye de yardım için hemen gitti ve her şeyi değiştirdi, şimdi hedef Sirte

Sirte ele geçirilecek

Türkiye Libya’ya gitmeden önce darbeci güç hızlı bir şekilde Libya şehirlerini ele geçirmeye başlamıştı; Türkiye girdikten sonra özellikle Türk silahları kullanılmaya başladıktan sonra her şey değişti. Libya yavaş yavaş gerçek hükümetin eline geçmeye başladı; sırada ise Sirte var; Sirte Akdeniz’e sınırı olan bir şehir.  Bu şehrin kritik önemi var ve hedefte burayı tekrar almak var; darbeci gücün elinde çok az şehir kaldı ve en büyüklerinden biri Sirte, burayı da aldıktan sonra darbeci gücün kaçacak yeri yok.   Şu am Sirte’ye girmek için her şey tamam ve anlaşma tabanı olmazsa ordu saldırıya geçecek.

Darbeci gücün arkası da boş değil

Şu an Libya hükümetinin arkasında bulunan güç Türkiye ama darbeci gücün arkasında birçok devlet var; bu devletlerde darbeci güce çok deste veriyor ama bu yeterli olmayacak. Türkiye orada bütün devletlerden güçlüdür, bunu bir Türk vatandaşı olarak değil gerçekçi bir bakış açısı ile söylüyoruz; sadece şöyle bir durum var. Libya’da ki savaşta Hafter güçleri ile birlikte destek veren devletlerde savaşa girerse o zaman Türkiye ne yapacak; Türk ordusu da savaşa resmen girecek mi? Bu konu önemle üzerinde durulması gereken bir durumdur. Türkiye ve Libya meselesi ileri ki zamanda daha açık mesajlar verecektir.