Omuzların ve omurganın dik durmasına yardımcı olan manyetik korse fiyatları çok pahalı olmamakla birlikte, kullanımı ve etki alanı sayesinde oldukça faydalı olarak nitelendirilmektedir.

Manyetik Kamburluk Korsesi Nedir?

Duruştaki bozukluklar zaman içerisinde omurganın eğilmesine ve bu durum birtakım rahatsızlıkların oluşmasına neden olur. Kamburluk genel olarak omurganın yanlış duruş nedeniyle öne doğru eğilmesi ile meydana gelen bir rahatsızlıktır. Kifoz olarak da bilinen bu rahatsızlık şiddetli sırt ağrılarının yanı sıra görsellik açısından omuzların öne doğru eğilmesi ve sırt kemiklerinin dışarı çıkması ile de belirtiler meydana getirmektedir. Kambur duruş kamburluk olmak anlamına gelmez. Fakat bu yanlış duruş engellenmediğinde zaman içerisinde kamburluk meydana gelmektedir. Bu rahatsızlık daha çok ergenlik döneminde meydana gelir ve yoğun olarak kadınlarda görülür. Erkeklerde de aynı sıkıntılar söz konusu olabilmektedir. Dik duruş korseleri hem bayan hem de erkeklerin kullanımına uygun olarak üretilmektedir. Kolay ayarlanabilir özelliği sayesinde her bedene hitap etmektedir.

Kamburluk Korsesinin Yan etkileri Nelerdir?

Genel olarak faydaları ile kendinden söz ettiren kamburluk korsesi yanlış kullanım sonucunda bazı yan etkilere neden olabilmektedir. Kamburluk dereceleri olan bir rahatsızlıktır. Yaklaşık 50 dereceye kadar korseler ve bazı egzersizler ile engellenebilirken 50 derece sonrası için cerrahi müdahale gerekebilmektedir. Bu açıdan değerlendirildiğinde ileri derecede kamburluk söz konusu iken dik duruş aparatı takılırsa ağrı oluşmasına neden olabilir. Bu nedenler kamburluk ilerlemişse öncelikle doktora gidilmelidir. Ardından cerrahi müdahale uygulanması gerekiyorsa yaptırılmalıdır. Doktorlar genel olarak bu tarz operasyonlardan sonra dik duruş korsesi kullanımı önermektedir. Çünkü bu korseler sırt kaslarının güçlenmesine destek olmaktadır.

Manyetik Sırt Korsesi Ne İşe Yarar?

Kamburluğu önleyici etkisi ile bilinen manyetik sırt korsesi aynı zamanda sırttaki ağrıların hafiflemesine de destek olabilmektedir. Gün içerisinde daha rahat olmayı sağlamaktadır. Ağır birşey kaldırırken ya da yanlış bir hareket sırasında sırt, bel ve boyun orantısının sabit kalmasına ve bozulmamasına yardımcı olur. Omuzların geriye doğru gelmesini sağlayarak omurga kemiğinin düzelmesini ve sırttaki kavisin ortadan kalkmasına destek olur. Dik duruş korsesi üzerinde bulunan manyetik entegre mıknatıslar sayesinde sırt ve bel ağrılarının hafiflemesine ve zaman içerisinde tamamen ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Sağlıklı bir vücut için bu korselerin kullanımı etkili olmaktadır.

Kifoz Korsesi Kullananlar ve Yorumlar

Duruş bozukluğu nedeniyle sırt ağrısı ya da kamburluk gibi problemler yaşayanlar genel olarak bu aparatlardan destek almaktadır. Bu açıdan sırt korsesi kullananların yorumları değerlendirildiğinde ve incelendiğinde oldukça etkili olduğu ortaya çıkmaktadır. Kullananların olumlu olarak yorumlarda bulunduğu ve kullanım tavsiyesi verildiği gözlemlenmektedir. Eğer ki sırt ağrılarınızdan şikayetçiyseniz sizler de sırtınıza yumuşak ve bir o kadar da güçlü bir destek sağlayan bu korselerden sipariş verebilirsiniz. Uygun fiyatı ve kullanım kolaylığı sayesinde günlük hayatta rahatça kullanabilirsiniz. Dilerseniz kıyafetlerinizin altına da giyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim