Oturumun açılışında konuşma yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un açıklamalarından satır başları şöyle;

Milletimiz sırtını Türkiye dışındaki odaklara dayayanları er geç tasfiye edecektir.

FETÖ her kılığa girebilen cinayet şebekesidir.

Milletimiz o geceki fedakarlıkları ve vatanperverlikleri unutmayacaktır.

Darbecilere ve darbeciliğe yönelik mücadelede en ufak tavizin büyük bedellere yol açacağını zihinlerimizden çıkarmamalıyız.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MUŞ: TBMM DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ VERMİŞTİR

Şentop'un ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş TBMM'deki özel oturumunda konuşma yaptı. Muş konuşmasında, "O gece milletimiz kahramanlık destanı yazmıştır. Ordumuzu hain darbecilerden ayrı tutuyoruz" dedi.

TBMM'nin darbecilerin planını altüst ettiğini belirten Muş, "TBMM dünyaya demokrasi dersi vermiştir." açıklamasında bulundu.

Muş'un açıklamalarından satır başları şöyle;

Bağımsız yargı hianlere hakettikleri cezayı veriyor.

Darbeci hainler demokrasiyi kesintiye uğratamayacak.

TBMM temsilcileri olarak bizler de 15 Temmuz gecesi göstermiş olduğumuz ortak duruşu tüm milli meselelerde devam ettirmeliyiz.

TANSİYON YÜKSELDİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç konuştu. Özkoç'un FETÖ ile ilgili mücadelede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlatması tansiyonu yükseltti.

"Engin Özkoç sizin konuşmanız Marmaris'e paralel"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, kendisine verilen sürede yaptığı konuşma tepki çekti. 15 Temmuz Milli Birlik Günü için düzenlenen oturumda konuşmasını 'eski sisteme dönelim' diyen Özkoç'un ifadelerinin ardından AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı söz aldı. Bostancı şunları söyledi: 

"Bu alçak terör örgütünün hedefinde bir numaralı isim Sayın Cumhurbaşkanıydı. Aynı gece burada bütün partilerden milletvekilleri vardı ve onlar demokrasiye sahip çıktılar. Lütfen Marmaris'i, oradaki suikast timini hatırlayın. Sayın Engin Özkoç, sizin konuşmanız Marmaris'e paralel düşüyor."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TBMM'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yapılacak özel oturumu izlemek üzere TBMM'ye geldi.

Erdoğan, Mecliste, TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından törenle karşılandı.

Tören kıtasını selamlayan Erdoğan, Şeref Kapısı'ndan Meclise geçti. Erdoğan'ı burada da AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, AK Parti Grup başkanvekilleri ve AK Parti milletvekilleri karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra özel oturumu izlemek üzere Genel Kuruldaki locasına geçti.