1 Ekim'e kadar tatilde olan TBMM bugün 'olağanüstü' toplandı. Gündemde süresi dolan Suriye-Irak tezkeresi için yapılacak oylama var.


Seçim kabinesine dışarıdan atanan bakanlar da bugünkü oturumda yemin edecek. Tezkere oylamasına HDP'li vekiller "hayır" derken CHP'cden 20 milletvekilinin de parti kararına rağmen oylamaya katılmayacağı iddia ediliyor.

Gezi'nin kalbi Beyoğlu'nda geri sayım başladı
TBMM Genel Kurulu, 1 Ekim gününe kadar devam edecek tatiline bugün "olağanüstü" bir ara veriyor. Meclis’in olağanüstü oturumunda Suriye ve Irak'a sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkere görüşülerek oylanacak. Oturumda ayrıca seçim kabinesine dışarıdan atanan bakanlar da görev yemini edecek.

TBMM oturumu bugün saat 13.00’te açılacak ve ilk olarak kabineye dışarıdan atanan bakanlar yemin edecek. Ardından, bir önceki hükümet tarafından 21 Ağustos'ta Meclis'e gönderilen ve Suriye ile Irak'a sınır ötesi askeri harekat yapma yetkisi veren Başbakanlık tezkeresinin görüşmelerine geçilecek.

HDP’li bakanlar tezkereye hayır diyecek

Aynı tezkerenin geçen yıl yapılan ilk oylamasına ‘evet’ oyu veren AKP ve MHP’nin yanı sıra bu kez CHP grubu da olumlu yönde oy kullanacak. HDP ise geçen oylama da olduğu gibi bu kez de ‘hayır’ oyu kullanıyor. ‘Hayır’ oyu kullanacaklar arasında seçim hükümetinde yer alan 2 HDP'li bakan da bulunuyor.

Meclis’in olağanüstü oturumunu MHP'li Meclis Başkanvekili Koray Aydın yönetecek. Hükümet adına Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün tezkere hakkında yapacağı sunumun ardından parti grupları ve kendileri adına milletvekilleri de kürsüye gelecekler.

Bugünkü oturumun ardından TBMM tekrar tatile girecek ve 1 Ekim'e kadar tatilde kalacak.