Başdanışman olacak... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceği iddiaları gündemdeki tazeliğini koruyor. Hafta başından beri Türkiye'de gündemin ilk maddesi haline gelen Melih Gökçek'in istifa haberi, dün Gökçek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı kritik görüşme sonrası iyice merak edilmeye başlandı. Peki Melih Gökçek kimdir, istifa edecek mi? Melih Gökçek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ne konuştu? Melih Gökçek'ten ilk açıklama

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sırbistan dönüşü uçakta yaptığı "Tobbaş gibi yapsınlar" açıklaması ve Melih Gökçek'le Beştepe'de istifa olayını konuştuklarını söylemesi "Gökçek istifa edecek" iddialarını güçlendirdi. Ahmet Hakan ise kulağına gelen bomba gibi Melih Gökçek kulislerini bugün köşesine taşıdı. Ay başında Melih Gökçek'in istifa edeceğini belirten Ahmet Hakan, istifanın nasıl olacağı konusunda da "Onurlu bir çekilme olacak diyorlar" dedi. Melih Gökçek'in “AK Parti Genel Başkanı Başdanışmanı” olarak görev yapacağını belirten Ahmet Hakan, bu kulisin kaynağını da "Kulağıma gelen sesler... Çok kuvvetli, çok güvenilir, çok merkezden, çok etkili yerlerden geliyor." diye duyurdu. Ahmet Hakan yazısını da Melih Gökçek'e "Üzgünüm" diyerek bitirdi. Ahmet Hakan'ın 'Kulağıma dedikodular geliyor Gökçek’le ilgili' başlıklı bugünkü yazısı şöyle:

Diyorlar ki:

Melih Gökçek krizi bitmedi.

*

Diyorlar ki:

Melih Gökçek istifa ettirilecek.

*

Diyorlar ki:

Ay başından sonra her an Melih Gökçek’in istifa haberini duyabilirsin.

*

Diyorlar ki:

Onurlu bir çekilme olacak.

*

Diyorlar ki:

Yaşanacak, bitecek ama saygısızca olmayacak.

*

Diyorlar ki:

Melih Gökçek, “AK Parti Genel Başkanı Başdanışmanı” olarak görev yapacak.

*

Bir yerden, iki yerden gelse...

Takmayacağım.

Gökçek düşmanlarından gelse...

İlgilenmeyeceğim.

Merkeze uzak isimlerden gelse...

Etkilenmeyeceğim.

Melih Gökçek istifa mı ediyor? Manidar paylaşım


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı son açıklama ile artık istifa etmesine kesin gözüyle bakılan Melih Gökçek'ten manidar bir paylaşım geldi. Bir süredir twitter hesabından bir şey yazmayan Gökçek, Erdoğan'ın 'istifa' beklentili mesajı sonrasında bir 'Ankara videosu' yayınladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan dönüşünde uçakta yaptığı açıklamada Gökçek için “Bunları konuştuk. Olay sadece Melih Bey’in şahsında değildir. Bazı arkadaşlarımız bundan rahatsızlık duymamalı. Aksine yönetimimiz böyle bir karar verdiyse, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı gibi o nezaketi gösterir” demişti. Bu açıklamanın ardından gözler Melih Gökçek'e döndü.

GÖKÇEK'İN İLAHİLİ ANKARA VİDEOSU

Bir süredir twitter hesabından hiçbir paylaşımda bulunmayan Melih Gökçek açıklama sonrasında manidar bir video paylaştı. Video Ankara görüntüleri üzerine bir ilahi oldu. İlahinin sözleri ise şöyle; Bugün Cuma bayram günü/ Meleklere seyran günü / Camilere dönüş günü/ Gelenlere selam olsun / Cumamız mübarek olsun

İbrahim Melih GÖKÇEK kimdir ?

Melih GÖKÇEK, 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de doğdu. Babası avukat, annesi ev hanımıydı. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Gökçek beş yaşına kadar Başkent Ankara'da ikamet etti. Babasının işi dolayısıyla Gaziantep’e taşınan Gökçek, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep‘te tamamladı. 

1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanınca tekrar Ankara’ya yerleşti. Mülkiye’den sonra Gazi Üniversitesi Gazetecilik Meslek Yüksek Okulu’ nu bitirdi.  Parlamento muhabirliği, gazete temsilciliği, Çalışma Bakanlığında Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Askerliğini Kıbrıs Güzelyurt ‘ta yedek subay olarak tamamladıktan sonra ticaret hayatına atıldı. Fotoğrafçılık ve market işletmeciliği yaptı.

Babasının Adalet Partisi Gaziantep İl Başkanı olması nedeniyle çocukluk yıllarından itibaren siyasetle iç içe büyüdü. 1984 yılında Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Bir süre Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü de yapan Gökçek, 1991 yılında Ankara Milletvekili oldu. 1994 yılında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçildi.

Halkın güvenini kazanarak 4 dönem üst üste Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gökçek, hizmet anlayışı ile Ankara’yı örnek bir başkent haline getirdi. Hayata geçirdiği yeni projeleri ile Ankaralıların takdirini kazanmanın yanı sıra almış olduğu ulusal ve uluslararası ödüllerle de bu başarısını taçlandırdı. 

SİYASİ HAYATI

25 Mart 1984 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi’nden Ankara Keçiören Belediye Başkanlığını % 56,6 oy alarak kazandı. Görevini tamamladıktan sonra Gökçek bürokrasiye geri döndü. 

1989-1991 yılları arasında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü yaptı. 20 Ekim 1991 Genel Seçimlerinde Refah Partisi Ankara Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 2 yıl, 3 ay milletvekilliği yapan Gökçek, 1994 yılında milletvekilliği devam ederken Refah Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçimi kazandı. 1999, 2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde de aynı göreve yeniden seçilere  4 dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparak bir rekora imza attı. Halen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine devam etmektedir.

1984 - 1989 ANKARA KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANLIĞI

1989 - 1991 SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

1991 - 1994 REFAH PARTİSİ ANKARA MİLLETVEKİLİ

1994 - 1999 ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

1999 - 2004 ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

2004 - 2009 ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

2009 - ... ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI