Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Almanya Başbakanı Merkel ile yaptığı görüşmede, Yunan halkının Almanya'dan tazminat almaya uluslararası hukuk altında olmasada yasal hakkı olduğunu ve Nazi Almanyası döneminde Yunan halkına Nazi Almanyası tarafından verilen zararın tazminat olarak bugünün parası ile ödenmesi taleplerinin geçerli ve mevcudiyetini koruduğunu açıkladı. Merkel ve Alman siyasetçiler, asla Nazi Almanyası işgalinden dolayı tazminat ödemeyecek olduklarını ve başka ülkelerin aradan yıllar geçmesine rağmen bu taleplerini bugün istiyor olmalarının haksız olduğunu, geçmişte Nazi Almanyasından doğan üzerlerine düşen tüm yükümlülükleri yerine getirdiklerini belirtiyorlar.

Merkel ''tazminat'' talebine yanıt vermedi

Nazi Almanyası tarafından Yunanistan'da yaşatılan kötü geçmişin farkındalığı içinde olduklarını ve Almanya ile ''harika'' ilişkilere sahip olduğunu ifade eden Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos'a katıldığını açıklayan Merkel, Yunanistan'ın bugün yanında olmaları ve desteklemelerinin bir sebebininde Nazi Almanyası işgalinden doğduğunu açıkladı.

Yunanistan, Almanya Merkez Bankasının Yunanistan Merkez Bankasına 280 milyar dolar tazminat ödemesi isteğini tekrarlıyor.

Editör: TE Bilişim