Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının bu hafta belirli bölgelerde yükselebilecek olduğunu ve artacak olan sıcaklıkların Marmara bölgesinde 2-6 derece olacağını açıkladı. Bir süredir, sel, yağmur, deprem ve belirli doğal afetlere teslim olan Türkiye’de zor kış ayları vatandaşların canını sıkarken, bölgesel olarak yaşanan depremler sonrasında vatandaşlarda yağmurların depreme sebep olduğunu ifade edip, korku içinde yaşamaya başlamışlardı.

Vatandaşların kar, kış günlerinde hava sıcaklıklarının soğuk olması, buna ek olarak hava sıcaklıklarının 2-6 derece ısınacak olduğunun açıklanması Marmara bölgesi ve İstanbul’da yaşayan vatandaşlar için ‘’iyi haber’’ olarak verildi.

MGM’den yapılan açıklamada 2-6 derece ısınacak olduğu belirtilen Marmara bölgesinin, sıcaklıkların belirli bir süre mevsim normallerinde kalmasının beklendiği ve yağışların yerini mevsim normallerine bırakacak olduğu açıklandı. Hava sıcaklıkları bir süredir tüm yurt genelinde düşmüş ve yurdun bazı bölgelerinde sel taşkınları başlayarak, bazı barajlar doluluk nedeniyle taşmaya başlamıştı. Vatandaşların, ise yaşanan sel ve yağmur felaketlerinden sonra yapabilecek oldukları bir şey kalmamış, devlet dairelerinden hava sıcaklıklarının düşük, sel tehlikesinin olduğu uyarısı yapılmıştı.

Editör: TE Bilişim