Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bazı bölgelerinde yağışların görüleceğini ve vatandaşların olası sis, kar, yağmur yağışlarına dikkat etmesini önerdi. Vatandaşların hava durumunu takip etmeleri uyarısında bulundu. Batı bölgelerinde yağmur yağışının beklendiği, İç Anadolu'nun bazı illerinde yağmur beklendiğini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların Rize ve Karadeniz illerinde ise şiddetli yağmur yağışları olacağını açıkladı.

2018 kışı zor geçti

Türkiye'nin dört bir yanında yağışlar 2018 yılında yağmur yağışı olarak yaşanırken, Doğu bölgelerinde ise zaman zaman yollar kapandı. Henüz Ocak ayını tamamlamadan bazı illerde kar kalınlığının rekor seviyelere ulaşması, köy bölgelerinde vatandaşları mağdur ederken, vatandaşların bir bölümü ise yaşanan yağışlardan mağdur oldu. MGM'den yapılan açıklamalarda kış aylarında vatandaşların şiddetli yağış ve rüzgarlara karşı önlem alarak dikkatli olmaları çağrısı gerçekleşti.

İstanbul'da kış ayları kar yağışının az, Ankara'da kar yağışlarının aralıklı, İzmir ve Bursa'da hava sıcaklıklarının normal seyrinde olduğu bir kış ayı yaşanan Türkiye'de Doğu ve Akdeniz bölgelerinde ise sıcaklıklar değişiklik gösterdi.

Editör: TE Bilişim