Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, vatandaşların bugün akşam saatlerinden itibaren şiddetli yağış olması beklenen bazı şehirlerdeki vatandaşları uyardı. Vatandaşların, şiddetli ve sağanak yağışlar nedeniyle zarar görebilecek olduklarını, şiddetli sağanak yağışların geceden itibaren etkisini artırabileceği açıklandı. Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, İzmir, Balıksir, Manisa ve çevre ilçelerde şiddetli sağanak yağışın beklendiğini, tüm vatandaşların sağanak yağış öncesinde belirli önlemler almalarını istedi.

Çok yağmur yağdı

Türkiye, bu sene kış aylarında Akdeniz, Marmara ve Ege Bölgesinde sürekli yağmurlar ve bunun arkasından yaşanan seller ile gündeme geldi. Doğal afetlerin çok yoğun yaşandığı bir yıl olan 2018 yılında, vatandaşların zararı ise milyonlarca lirayı aştı. Evler zarar gördü, tarım alanları ve işyerleri ile araçlar zarar gördü. Sel ve doğal felaketlerde birkaç can kaybı yaşanırken, en son yaşanan felakette küçük kız çocuğu hayatını kaybetmişti.

İzmir, Manisa ve Balıkesir'de yaşayan vatandaşların yağış uyarılarına dikkat etmesi, olası sel felaketlerine karşı evlerinde önlemler alması uyarısı yapıldı.