Doğu veya batı her bölgede yoğun yağışlar vatandaşlara zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Son olarak Kahramanmaraş ve diğer birçok ilde kar, buzlanma gibi günlük yaşamı etkileyen hava durumu nedeniyle okulların tatil olmasına karar verilmişti. Yaşanan olumsuzlar nedeniyle bu hava durumun ne kadar süreceği merakla beklenirken, meteorolojiden gerekli açıklama yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan analiz sunuldu. Açıklamaya göre ülke genel anlamda bir süre daha bu şekilde soğuk olacak. İşte ülke genelinde beklenen hava durumu ve detaylarını sizler için araştırıp kaleme aldık. Detaylar haberimizde yer alıyor…

Kar ve Soğuk Devam Edecek

Meteorolojiden gelen açıklamaya göre ülke genelinde etkisini gösteren kar ve soğuk hava bir süre daha artarak devam edecek. Yarın ülke genelinde yer yer sağanak yağış ve havanın çok bulutlu olması bekleniyor. Özellikle doğu ve iç Anadolu bölgesinde kar yağışının durmaksızın devam etmesi de bekleniyor. Marmara’nın batısı, Ege’nin köyleri, İzmir, Manisa, Bursa, Şanlıurfa, İstanbul, Yalova, Hakkâri ve çevre illerinde kar yağışının olacağı açıklandı. Vatandaşların hava durumlarına karşın önlem alması için gerekli uyarılar yapıldı. Yollarda buzlanmadan ötürü olacak kazalara karşın mutlaka önlem alınarak trafiğe çıkılması konusunda da gerekli ikazlar da sunuldu. Vatandaşların bu hususlara dikkat ederek en küçük zararla bu hava durumunu atlatması için tüm önlemler il ve ilçe belediyeleri tarafından alınacaktır söylemine de yer verildi.

Ülke Genelinde hava Koşullarına Çok Dikkat Edilmeli

Türkiye’nin keskin soğuklara çok alışkın olmamasından kaynaklı herkesin hava durumuna göre hareket etmesi faydalı olacaktır. Olası fırtınalarda çatı uçması, ağaç devrilmesi ve benzeri felaketlerin yaşandığı bilinerek gerekli önlemlerin alınmasına önem verilmelidir. Aynı zamanda karlı havalarda trafiğe çıkarken kar lastiklerinin ve zincirlerinin takılması olası trafik kazalarının da önüne geçecektir. Bazı illerde bu hava koşullarının bu şekilde seyri devam ettiği takdirde okulların tatil olması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim