ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'ye yönelik olarak Amerikan Başkanı Donald Trump'ın tweetleri soruldu. Bu sorunun kendisine değil, ABD Başkanı Donald Trump'a sorulması gerektiğini açıklayan Pompeo, kendisinin bu konuda sadece Trump'ın açıklamalarına katıldığını söyleyebilecek olduğunu ve başka bir söz söyleyemeyecek olduğunu açıkladı. ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarının kısa sürede her iki ülke medyasında yayınlanmasının ardından Erdoğan ile görüşmesi de günün en fazla tartışılan konulardan oldu.

ABD Başkanı Trump'ın açıklamaları hakkında ''Başkan Trump, Türkiye'ye yönelik uyarısında yaptırımlardan söz etmiş olabilir. Trump, Türkiye'ye karşı son derece tutarlı bir tutum göstererek Kürtlerin peşine düşmemesini ve Kürtler ile uğraşmaması gerektiğini hatırlattı.'' dedi.

Erdoğan açıklama yapmadı, Trump ile telefonda görüştü

Erdoğan'dan gün içerisinde açıklama bekleyen basın ise beklenen açıklamadan ziyade Erdoğan ile Trump'ın telefonda görüşüp birçok konuda mutabık kalmasına şaşırdı. Başkan Trump'ın Erdoğan'ı telefonda bir kez daha uyardığı ve Kürtlerin peşine düşmemesi konusunda isteğini açıkladığı Beyaz Saray'dan yapılan resmi açıklamada ifade edildi.