Amerikan Başkanı Donald J. Trump'ın Suriye'den bir süre sonra çekilecek olduklarını açıklamasından sonra Pentagon bünyesinden ABD Başkanı J. Trump'ın bu kararının ABD için tehdit yaratma riski olduğu ve ABD'nin müttefikleri için risk yaratma riski bulunduğu açıklamalarından sonra ve bölgede Türkiye'nin ABD'nin istediği gibi hareket edip etmeyecek olduğundan emin olamayan ABD yönetiminin Suriye'den çekilmesinin uzun sürebilecek olduğu konuşulmaya başladı.

''Her İran postalını Suriye'den çıkaracağız!''

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran askerlerinin ve müttefiklerinin tamamının Suriye'den çıkarılacak olduğunu ''Her İran postalını Suriye'den çıkaracağız!'' açıklamasında doğruladı. Suriye'de yeni bir askeri harekat düzenleyebilecek olduklarını açıklayan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun bu açıklamaları kısa sürede Suriye'den çekilmeyecek oldukları ve çekilmenin uzun sürebilecek olduğu yönünde değerlendirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Washington yönetiminin çıktığı her bölgede ve ülkede kaosun hakim olduğunu ifade ederek Suriye'den çekilmeleri durumunda kaos olabilecek olduğunu açıkladı.

Editör: TE Bilişim