Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Kemerköy Termik Santrali'ne kadar ulaşan yangın çok büyük bir olaya sebep olmadan önce söndürüldü.

Türkiye'de devam eden orman yangınları kent merkezlerine kadar ulaşmışken, en korkutucu anlar Milas'taki termik santral bölgesinde yaşandı. Eğer yangın termik santrali yutsaydı çok ciddi bir patlama ve can kayıpları yaşanabilirdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Muğla'nın Milas ilçesindeki Kemerköy Termik Santraline ulaşan yangının bu sabah saatlerinde söndürüldüğünü açıkladı. Termik santral yangından kısmen etkilendi. Milas'ta 6 gündür devam eden yangın birkaç gün önce termik santral bölgesine kadar sıçramıştı. Vatandaş korku ve panik halinde idi.

Termik santrali kurtarmak için geceden beri 10 saatlik bir mücadele veriliyordu. Santral çevresine açılan hendeklerden sıçrayan alevler santrali sarmaya başlamıştı.

Yangın söndürme çalışmalarından önce santral çalışanları ve bölgedeki insanlar tahliye edildi, içerideki yanıcı ve patlayıcı maddeler çıkarıldı.

Sabahın ilk saatlerinde karadan ve havadan yapılan son müdahalelerle yangın termik santralde söndürüldü. Bölgedeki çalışmalar halen devam ediyor.

Editör: TE Bilişim