Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şimdiye kadar 14 bin EBA destek noktası oluşturduklarını ve günde 3 milyon gibi ciddi bir seviyede canlı ders verildiğini söyleyerek, "Bu sayılarla açık ara dünya birincisiyiz" şeklinde konuştu.

Gaziantep belediyeler ve aynı zamanda Organize Sanayi Bölgesi iş birliği çerçevesinde toplanmış bulunan 60 bin tabletin dağıtımının başlanması ile ilgili Fuat Şimşek Ortaokulu bünyesinde lansman toplantısı yapıldı. Bakan Ziya Selçuk’un toplantıya telekonferans ile katıldı. Törende; Gaziantep Valisi Davut Gül, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü, okul müdürleri ve aynı zamanda öğretmenler de bulundu.

Törene katılan katılımcılara telekonferans yöntemiyle konuşan Milli Eğitim Bakanı, 14 bin EBA destek notası kullanılmasıyla canlı derslerde günlük bazda 3 milyon ders sunulduğunu ve bu rakamlarda dünya 1. olduklarını söyleyerek şu şekilde devam etti:

"Böyle bir pandemi zamanında Türkiye Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok hızlı adımlar attı. Dünyada çapında birkaç tane TV kurabilen, EBA gibi dünya liderliğini elde etmiş eğitim portalı yapabilen nadir ülkeden bir tanesi de biziz. Bu noktada çalışmalarımızı daha işi noktalara taşımak için sürdürmekteyiz. Öğretmenlerimizin ve ayrıca öğrencilerimizin salgın zamanında sağlıklı iletişim sağlayabilmesi için birçok hazırlık yapıldı. Fedakârca çalışmakta olan öğretmenlerimiz, talebelerine ulaşmanın birçok farklı şekilde yolunu buldular. Çok güzel bir başarı netice verdi. Biz de EBA ile birlikte canlı ders sunmaya, öğrencileri görevlendirme, gelişimlerini seri bir şekilde takip edebilme koşullarını ortaya koyduk. Birçok içerikle, mobil sistemi, çocuklarımıza destek paketleri kapsamında yapay zeka ile çalışmakta bulunan akademik destek sistemleri ile biz de olabildiğince katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Temel prensibimiz olan eğitimde fırsat eşitliği konusunda bu noktada oldukça kritik. Sebebi ise TV kanallarında bütün dersler yeniden işlenmektedir. Bizim öğrencilerimize soracağımız sorular, imtihanlar tamamı TV de var. Fakat biz Türkiye olarak bununla kesinlikle yetinmiyoruz. Daha ileri seviyeleri istiyoruz. O sebeple canlı dersler, EBA, çok değerli hale gelmektedir. Sizlerin özverileri ile 14 bin EBA destek noktası kurulmuş bulunmaktadır. Bu sayı gün geçtikçe artmaktadır. Canlı dersler ile birlikte günlük 3 milyon gibi ciddi bir dersten bahsediyoruz. Belirttiğimiz bu rakamlar son derece önemlidir. Bu sayılar noktasında dünya birincisiyiz. Fakat bazen ihtiyacı kısıtlı bulunmakta olan talebelerimizin de ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bugünkü faaliyetimizde bulunduğu gibi Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde 500 bin tabletin çok fazla üzerinde belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşları, iş dünyamızın destekleri sayesinde tüm hızımızla devam ettiriyoruz.”

''HER ÇOCUĞA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ''

İhtiyacı bulunmakta olan her çocuğa ulaşmayı hedeflemekte olduklarına dikkat çekmekte olan Bakan, şöyle devam etti:

“Her bir öğrencimize ulaşmanın yollarını fazlalaştırmaya gayret etmekteyiz. Eğitimin ilk olarak bir millet ödevi olduğunu bilmekteyiz. El birliği sayesinde sizlerin sağladığı 60 bin tablet şehir ve ilçe Milli Eğitim müdürlüklerimize teslim edilmesinden kısa zaman sonra öğrencilerimize ulaşmış olacak. Bunun neticesinde Gaziantep’te 60 bin talebemiz daha tabletlerine kavuşacak. İnternet paketi bulunmasından dolayı herhangi bir sıkıntı olmadan doğrudan erişimleri sağlanacak. Bu öğrencilerimizin yüzlerindeki sevinci, mutluluğunu, gözlerindeki parıltıyı tahmin ettikçe çok mutlu olmaktayız. Sizlerle aynı şekilde bu mutluluğu paylaşmak, yardımcı olanların desteği ile bir mesafe kat etmek bize büyük bir memnuniyet vermektedir. Bizim için talebelerimiz, velilerimiz bizim bünyemizi temsil eden sayılar değildirler, her biri tek tek değerlendirilmesi, dikkate alınması gerekmekte olan kişilerdir. Sizlerin bu çocuklarımız için göstermekte olduğunuz gayretin etkilerini tahmin etmiş olduğunuzdan çok daha büyük olacağını söylemek isterim. Katkı sağlayanlara teşekkür ederim."

Editör: TE Bilişim