Yıllarca çalışma gösterip emekli olmak isteyenler müjde! Belirli şartları karşıladıktan sonra başvuru yaptığınız takdirde üç ay gibi bir süreyle emekli olabilirsiniz. 10 Yıl Çalışan Direkt Emekli Olabilecek! Erkek Emeklilik Bekleyenler İçin Flaş Gelişme...

Bazı şartları karşılayan kişiler başvuru yaptığı takdirde üç ay gibi kısa bir sürede emekli olma hakkına sahip oluyor. Yıpranma payından tutunda, askerlik ve doğum borçlanmasına kadar yaptırarak erken emekli olabilirsiniz. Biz bugün sizlere Erken Emekli olmak için bazı yöntemlerden bahsedeceğiz. Erken Emekli Olmak İçin...

Malulen Emekli Olabilirsiniz!

Çalışma hayatınıza devam ederken %60 oranda iş gücünü kaybeden kişiler 10 yıl boyunca sigortalı çalışıp 1800 günü tamamladıkları takdirde başvuru yapıp, erken emekli olabilirler. Malulen emekli olabilmek için heyet kurulu tarafından %60 oranda çalışma gücünü kaybettiğini kanıtlaması gerekir.

Yıpranma Payına Dikkat!

Ağır işlerde çalışma gösteren kişiler çalıştığını işlere göre 60,90 ve 180 gün indirim alabilirler. Prim borcunuz varsa kişiler prim borcunu ödeyerek erken emekli olabilirsiniz.

Askerlik Borçlanması Yaptırabilirsiniz!

Erkekler, 1 ile 2 yıla kadar olan süreyi dahil ettiğiniz takdirde erken emekli olabilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için askere gitmeden erkeklerin sigortalı işe girmesi, askere gittikleri süre boyunca prim ödememesi ve askerden geldiği an prim ödemelerini yapmaları gerekir.

Doğum Borçlanması Yaptırabilirsiniz!

Kadınlar, doğum borçlanması yaparak 6 yıl erken emekli olma şansını elde edebilirsiniz. Sigortalı olarak çalışma gösteren kadınlar yaptığı doğumların en fazla üçü için borçlanma yapabilirler. Her çocuk için ikişer yıl borçlanma fırsatı sunulmaktadır. Yani üç doğum yapan kadınlar 6 yıl daha erken emekli olabilirler.