Türkiye’de 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkmasının yasaklanmasının ardından sosyal medyaya bomba gibi düşen bir video infial yaratmıştı. Ankara’da yaşayan İhsan isimli bir vatandaşla alay eden münasebetsiz gence bugün herkese ibret olacak bir ceza verildi.

Dün yaşanan olayda M.T.E. isimli bir genç, İhsan isimli yaşlı amcayı durdurarak yaşını sordu. Sonrasında “Normalde sana ceza yazmalıyım ama seni bu seferlik affediyorum” şeklinde alaycı bir şekilde yaşlı amcaya yaklaşan çocuk, yaşadığı bu anları kameraya da aldı ve sosyal medya hesabında yayınladı. Videoyu gören herkes büyük şok geçirirken, sosyal medyada vatandaşlar videoyu çekerek yayınlayan çocuğa öfke kustu. Bugün sabah ise M.T.E. isimli genç gözaltına alınarak hakim karşısına geçti.

Yaşlı amcayla alay eden ve tüm Türkiye’nin tepkisine neden olan genç bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından 15 gün ev hapsi cezası aldı. Elektronik kelepçe takılan genç 15 gün boyunca evini terkedemeyecek. Bunun yanında genç, yaşlılara karşı gösterdiği tutumun karşılığı olarak haftanın 2 günü huzurevlerini ziyaret etmek zorunda kalacak.

Editör: TE Bilişim