Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce Van Valiliği görevini üstlenen Murat Zorluoğlu Kimdir? Murat Zorluoğlu hayatı ve hakkında merak edilen her detay…

Murat Zorluoğlu Kimdir?

1971 yılında Ankara’nın Haymana ilçesinde dünyaya gelen Murat Zorluoğlu ilkokulu Trabzon ilinin Çaykara ilçesi Kumlu Köyünde okumuştur. Trabzon İmamhatip Lisesinde ve İstanbul Hayrullah Kefeoğlu Lisesinde tamamlayan Zorluoğlu, 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslar arası İlişkiler Bölümünü bitirdi.

Mülki İdare Amirliği görevine 1994 yılında Trabzon Kaymakam adayı olarak başlayan Murat Zorluoğlu, kaymakam adaylığından sonra 1997 ile 1999 yılları arasında Mersin Gülnar Kaymakamlığında, 1999 ile 2003 yılları arasında Bingöl Genç Kaymakamlığında, 2003 ile 2008 yılları arasında Mahalli idareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü ve 2008 ile 2012 yıllarında ise aynı yerde sırasıyla Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanlığı, İnceleme ve Soruşturma Daire Başkanlığı görevlerini üstlendi.

2004 ile 2005 yılları arasında Nottingham Üniversitesinde Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans yaptı. Bu kapsamda da Avrupa Birliği Karar Mekanizmalarına Yerel ve Bölgesel Yönetimleri etkili konulu tezi hazırladı. 2011 yılında yayınlanan Türkiye Mahalli İdareler adlı kitabı ve Yeni Yerel Yönetimler Mevzuatı ve Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı adlı makalesi vardır. Murat Zorluoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

31 Mart 2019 tarihinden itibaren Ak Parti Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Murat Zorluoğlu pek çok yerde görev yapıp görevlerini başarıyla tamamlamıştır.

Editör: TE Bilişim