Türkiye'nin en büyük sanatçılarından olan Müslüm Gürses, vefatının 9'uncu yılında saygıyla anıldı. Arabesk sevmeyenlerin bile saygı gösterdiği Müslüm Gürses, hayatı, duruşu ve sesiyle herkesin beğenisini toplayan bir sanatçıydı. 9 Yıl önce 3 Mart'ta hayata gözlerini yuman Gürses için resmen yas ilan edilmişti. Müslüm Baba olarak bilinen ünlü sanatçı için daha sonra hayatını anlatan bir filmde çekilmişti. Timuçin Esen'in başrolde Müslüm Gürses'i canlandırdığı film gişe rekorları kırmıştı ve yayınlandığı platformlarda hala daha yoğun bir ilgiyle izlenmeye devam ediyor. Ölüm yıl dönümünde ise usta sanatçının birçok eseri defalarca paylaşıldı. 

Kalp yetmezliği nedeniyle kaybettiğimiz Müslüm Gürses'in kabri de ziyaretçilerle doldu taştı. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan mezarına giden sevenleri çiçekler bıraktı ve dualar okudu. Müslüm Gürses'e dış görünüş olarak benzeyen ve onu örnek alan kişilerde mezarının başında yer aldı. Basın mensuplarının bu benzerliği sorduğu kişiler ise "Bizimki ona olan hayranlıktan gelen bir taklit etme, Müslüm Baba tektir ve bir benzeri daha gelmedi gelmez" şeklinde konuştular.

Eşi Muhterem Nur'u da unutmayan sevenleri, "Müslüm Gürses'e 'Baba' dedik Muhterem Nur'da bir 'Anne' gibi bize kalbini açtı." dedi.

Müslüm Gürses; 

Gerçek adı Müslüm Akbaş olan sanatçı 7 Mayıs 1953 yılında Şanlıurfa'da doğmuştur. Genç yaşta sazıyla adından söz ettirmeye başlayan Akbaş, Adana'da TRT Radyosu'nda da söylemeye başlayınca ününe ün kattı ve İstanbul'a geçiş yaptı. istanbul'da Müslüm Gürses olan efsane isim yaptığı onlarca şarkı, tarzı ve sahnesi ile artık Müslüm Baba olur ve yurt dışında bile  "Father of Arabesque" (Arabesk'in Babası) olarak adlandırıldı ve ün yaptı. Çocukluğunda aşık olduğu Muhterem Nur ile evlendi. Çocukları olmadı ama "Benim sevenlerim bana 'Baba' diyor" ifadeleriyle baba olmanın eksikliğini hissetmediğini belirtti. 3 Mart 2013'te İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Saygıyla anıyoruz....