AB ve ABD arasında yaşanan krizlere de bir nebze çözüm olması beklenen NATO zirvesi ile ilgili bugün tüm dünyanın gündeminde ''neler olacak?'' sorularına yanıt arandı.

Almanya ile başlayan süreç ABD Başkanı Donald Trump tarafından AB üyesi ülkelere yansıtılırken, Almanya'nın çok zengin bir ülke olduğunu belirten Birleşik Devletler Başkanı Trump, Almanya'nın hemen savunma harcamalarını arttırmasını istedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Başkan Donald Trump'a verdiği yanıtta, kendilerinin özgür ve bağımsız bir ülke olduklarını hatırlatarak savunma harcamaları konusunda ve diğer konularda kendilerinin karar aldıklarını açıkladı.

Başkan Trump, daha sonrasında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü ve ''ilişkilerimiz çok çok harika'' ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın bu ifadeleri sonrasında Başbakan Merkel ise ABD ile iyi bir ortak olmayı sürdürecek olduklarını ve iyi ilişkilere sahip olmak için her adımı atmaya devam edeceklerinin güçlü mesajını verdi. Başkan Trump ile Almanya Başbakanı Merkel daha sonrasında basına kapalı görüşmenin sona ermesi ile basına poz verdi.

Editör: TE Bilişim