2019 Nobel Edebiyat Ödülüne Milli Savunma Bakanlığından İtiraz Gecikmedi! 

Milli Savunma Bakanlığı Neden İtiraz Etti! 

2019 Nobel Edebiyat Ödülüne layık görülen Peter Handke, 1990 yıllarında Yugoslav Savaşında Sırpların yanında yer aldığı gerekçesiyle gösterilen tepkiler devam etmekte. Pazartesi günü yapılacak olan ödül törenine katılacak olan Nobel Komitesinde yer alan iki üyenin istifa etmesinin dışında, Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü Görevini icra eden İbrahim Kalın, sosyal medyada yaptığı açıklama olay oldu! 

İbrahim Kalın Twitter Hesabında; 

"2019 Nobel Edebiyat ödülü, Miloseviç’i destekleyen ve Bosna soykırımını inkar eden Peter Handke'ye Pazartesi günü verilecek. Bu akıl dışı ve utanç verici karardan geri dönülmelidir. Nobel Komitesi, vicdanı olmayan birisine nasıl ödül verebilir? Yeni soykırımları özendirmek için mi?

paylaşımını yaptı. 

İbrahim Kalın, verilen ödülün adil bir şekilde verilmediğini ve tekrar gözden geçirilmesi gerektiği yargılarını savunacak şekilde kelimeler kullandı. 

Nobel Edebiyat Ödülü Ne Zaman Verilecek? 

10 Aralık 2019 günü Stockholm de takdim edilecek ödül törenine İsveç kraliyet ailesi dahil olmak üzere, büyük bir katılım olacağı tahmin edilmektedir. 

İki Nobel Komitesi Üyesi İstifa Etti!

2019 Nobel Edebiyat ödülünün Handke'ye verilmesinin üzerine iki Nobel Komitesi Üyesi istifa etti. İstifa eden üyeler; 

Gun-Britt Sundström ve Kristoffet Leandoer dir. 

Yalnızca Türkiye de değil, İsveç gazetelerinde de tepki alan Handye verilecek ödülü, Handke hak etmemektedir şeklinde söylemler hala devam etmekte. 

Editör: TE Bilişim