Açık alanda maske takma zorunluluğu kalkabilir mi? Normalleşme kararlarının açıklanması tüm Türkiye'de dört gözle bekleniyor...

Normalleşme haritasında yeni döneme ilişkin kararlar için gözler 1 Haziran'a çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak olan toplantıdan çıkacak kararlar heyecanla beklenirken, milyonların aklındaki sorulardan biri de maske yasağı kalkar mı oldu?

1 Haziran sonrası hangi tedbirlerin uygulanacağına Kabine Toplantısı'nda karar verilecek. Toplantıda; kafe ve restoranların açılması, düğün gibi etkinlikler, sokağa çıkma kısıtlamaları, açık havada maske zorunluluğunun kalkması gibi önemli konulara değinilecek.

Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına dair son yol haritası, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sunuldu. Bakan Koca, son kararları Kabine Toplantısı'nda açıklayacak.

Hafta içi sokağa çıkma süresinin saat 24.00'e kadar uzatılması gündemde. Ayrıca hafta sonu yasaklarının da son bulması gibi bir karar çıkabilir.

Editör: TE Bilişim