Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda rastgele PCR yapılmayacağını anlattı. Öğrencilere velisinin izni olmasan PCR testi yapılamayacak.

Son dakika... 6 Eylül'de yüz yüze eğitim yeniden başlamıştı. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında okullarda PCR testi zorunluluğu getirmişti. Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren detayları Bakan Özer açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda rastgele PCR taraması yapılamayacağını, velilerin izni olmadan öğrenciye PCR testi yapılmayacağını açıkladı.

PCR zorunluluğunun öğrenciler için olmadığına vurgu yapan Bakan Özer, "Şu an öğrencilerimize ne aşı ne de PCR zorunluluğu var." dedi.

Şimdilik uygulamada sadece okul çalışanlarından haftada 2 gün PCR testi istendiğini belirten Bakan Özer, bu uygulamanın öğrencileri ve çalışanları korumak için olduğunu vurguladı. Bakan Özer, Sağlık Bakanlığıyla sürekli görüşme ve istişare halinde olduklarını belirtti. "Velinin rızası olmadan çocuğa asla PCR testi yapılamayacak." dedi.