Türkiye’nin korona virüsü sebebiyle bir süredir başka bir konuyu gündemine almadığı bugünlerde kısa süre önce yaşanan depremler kendisini dün gece Ordu’da hissettirerek adeta kendisini hatırlattı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) tarafından resmi internet sitesi üzerinde yer alan bilgilere göre dün gece saatler 00.23’ü gösterirken Ordu’nun Korgan ilçesi merkez olmak üzere bölgede 4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Anılan deprem Kandilli Rasathanesi kayıtlarında ise 4.2 büyüklüğünde olarak kayda geçti. Depremin yerin 7 kilometre derinliğinde yaşandığı ve bölgede şiddetli bir şekilde hissedildiği belirtildi.

Ordu’nun Korgan ilçesinde yaşanan deprem Giresun, Fatsa, Samsun ve Ünye’den de hissedildi. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların deprem sebebiyle bir süre panik yaşadığı belirtildi. Ordu’da yaşanan depremin ardından kaydadeğer bir artçı deprem şu ana kadar görülmemesi sevindirirken, herkesin aklına birkaç ay önce Elazığ’da yaşanan ve hem maddi, hem de can kayıplarına yol açan deprem geldi. Ordu’da herhangi bir can ya da mal kaybı yaşandığına dair bir ihbar alınmaması da bir diğer sevindiren haber oldu.

Editör: TE Bilişim