Çok eski yıllardan beri hem giyim ihtiyaçlarını karşılamak hem de hobi amacıyla örgü örülmektedir. El emeği ile ortaya çıkan ürünler, giysilerimize ve aksesuarlarıma bambaşka bir hava katar. İp ve örgü şişi aracılığı ile bazı teknikler kullanılır. Örgü tasarımlar yıllardır büyük küçük herkesin severek kullandığı giysiler arasında yer alıyor. Özellikle kış aylarında kullanıma uygun olan örgü ürünler, her dönem popülerliğini koruyor.

Kullanıcıların keyifle yaptığı hobiler arasında yer alan örgü, bazı malzemelere ihtiyaç duyuyor. Bunlar içinde ilk sırada örgü şişleri yer alıyor. Örgü tığı ve şişi farklı iplik çeşitleri kullanılarak yapılan örgülerin, daha detaylı ve estetik olmasına aynı zamanda ipleri daha kolay birbirine bağlamaya yarayan önemli gereçlerdir. Tasarlamayı planladığınız örgü modeline göre örgü şişi kullanmanız büyük pratiklik sağlar. Eller örgü sırasında çok yorulacağı için doğru örgü şişlerini kullanmak önemlidir. Hobipop örgü şişi kataloğu içinden ihtiyacınıza uygun olan ürünleri kolay bir şekilde belirleyebilirsiniz.

Örgü Şişi Çeşitleri Nelerdir?

Farklı örgü ipleri farklı özelliklere sahiptir. Yine de örgü için malzeme seçimi kişisel tercihlere bağlıdır. Doğru şişi bulmak için birkaç deneme yapmanız yararlı olacaktır. Şişler, günümüzde birçok boyut ve kalınlığa sahiptir. Yapıldığı malzeme açısından çeşitlilik gösterirler. Günümüzde her iplik ve örgü çeşidine uygun farklı bir şiş modeli bulmak mümkündür. Kullanıcılar kullanım rahatlığına ve örecekleri modelin çeşidine göre farklı şiş modelleri kullanabilir. Örgü örmeye başlamadan önce ilk olarak, ne örüleceği belirlenmelidir. Örgü çeşidine bağlı olarak ip ve şiş seçimi yapılması daha doğru olur. Yaygın olarak kullanılan örgü şişi seçenekleri aşağıdaki gibi sıralanabilir.

Ahşap Şişler; diğer şişlere göre biraz daha pahalıdır. Pürüzsüz ve yumuşacık örgüler yapmanıza da yardımcı olur. Bambu şişler ise ahşap şişlere oranla daha uygun fiyatlıdır ve hemen hemen aynı sonuçları alabilirsiniz. Örgü örmeye yeni başlayanlar için bambu örgü şişleri ideal bir seçim olacaktır. Örgü ipi rahat kaymadığı için bambu şişlerde örgüye yeni başlayanların en sık karşılaşılan sorun budur.

Plastik Şişler; henüz örgü tecrübesi olmayanlar için harika bir seçim olabilir. Plastik şişler tüm şiş çeşitleri içinde en ucuz olanıdır. Hafif ve esnek yapısı sayesinde pürüzsüz bir örgü sonucu almanızı sağlar. Plastik şişler çok büyük örgülerde rahatlıkla kullanılabilir.

Metal Şişler; genellikle alüminyumdan üretilir ancak pirinç ya da nikelden de metal şişler bulabilirsiniz. Metal şişler ahşap ya da plastik muadillerine göre çok daha dayanıklıdır. Metal şişler ile ilmek daha rahat yakalanır. Pürüzsüz örgüler sağlayan metal şişler, daha deneyimli örgü örücüler tarafından tercih edi1lir. Bunun en büyük sebebi de daha hızlı ilerleme şansı vermesidir. Metal şişlerle örgü örerken bir miktar ses çıkabilir. Bazı insanlar bu örme sesini çok eğlenceli ve rahatlatıcı bulabilir.

Hobipop aracılığı ile örgü malzemeleri içinden ihtiyacınıza uygun seçimler yaptıktan sonra hem bütçenizi sarsmadan hem de istediğiniz ürünleri kendi tarzınıza göre tasarlayabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim