Gündem bir türlü değişmiyor hem dünya da hem ülkemiz de sürekli konu Ayasofya’ya geliyor. Bu da ayasofya2nın ne kadar önemli bir yer olduğunu ve Avrupalılar için önemini gösteriyor; atamız Fatih’in ne kadar büyük bir iş başardığını anlatıyor. Papa Hristiyanların en büyük dini lideridir; zamanında Osmanlı üzerine gelen bütün haçlı orduları papanın isteğiyle hazırlanmıştı. Dünya siyasetinde de çok büyük yere sahiptir;  papa Ayasofya cami hakkında bu zamana kadar hiçbir açıklama yapmamış ve Hristiyan âleminden baskı görmüştü; şimdi açıklamasını yaptı ve bu sefer büyün Hristiyanların oklarını ülkemiz üzerine çevirdi. Papanın yaptığı açıklamadan sonra, dünyada ne gibi tavır değişikliği yaşanacak hep birlikte göreceğiz; işte Papa’nın açıklaması ve detaylar

Papa ‘’Ayasofya’yı düşünüyorum ve içim acıyor ’dedi

 Papanın yaptığı canlı yayın konuşmasında tam olarak söylediği sözler bu şekilde oluştu; Ayasofya cami olduktan sonra içinin acıdığını söyleyen papa diğer Hristiyan devletlerine bir mesaj niteliğinde açıklama yaptı. Yapılan açıklama biz Türkiye için pekte heyecan verici olmadı ki biz böyle açıklamaları bekliyorduk. Papanın yaptığı açıklamadan sonra Avrupa ve Hristiyan ülke basınlarında Papa’nın açıklaması manşetleri süsledi. Ayasofya ulu hakan fatih İstanbul’u fetih etmeden önce onların kutsal mekânlarından bir tanesiydi. Sonrasında İstanbul fethedilince, fatih tarafından camiye dönüştürtüldü; yapılan açıklamalar onların hala Ayasofya’ya ne kadar önem verdiğini gösteriyor.

Papa’nın açıklamalarından sonra ne olacak?

İnsanlar şimdi bunu düşünüyor; zamanında bir açıklaması ile birlikte bütün Hristiyan âlemini başımıza yığan Papa’nın bu açıklamalarından sonra ne olacak. Bizim düşüncemiz şudur ki Papa’nın gücü hala yerinde ama siyasi güç olarak eski gücün de değil. En fazla Türkiye’ye karşı birkaç sitemli açıklama daha duyarız; iki gündür onlarca açıklama duyduk ve bundan sonra da duysak pek bir şey değişmez. Türkiye’ye karşı birleşip bir haçlı saldırısı yapma günleri eskide kaldı; Türkiye Avrupa ve ABD için kritik önem taşıyan bir konumda ve kıllarını kıpırdatmak onlara milyonlarca mülteciye patlar. Bunu çok iyi bildiklerinden eminiz. Her gün insanlık emojileri atmaya benzemez; 5 milyon mülteci almak ki Yunanistan’ın ateşli silahlarla mültecileri vurduğunu çok iyi gördük. Bizim yani Müslümanların yıllarca içi yandı, birazda Papa’nın ki yansın sorun olmaz.

Editör: TE Bilişim