İçişleri Bakanlığı PCR testi zorunluluğu konulu bir genelge yayınladı. Detaylar bugün belli oldu. PCR testi nerelerde zorunlu olacak, ne zaman başlayacak?

Koronavirüsle mücadele kapsamında PCR testi dönemi başlıyor. Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PCR testinin zorunlu hale geleceğini açıklamıştı. 81 il Valiliğine "Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelge gönderildi.

Artık aşı olmayan ve daha önce hastalığı geçirmeyen herkes 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren PCR testi yaptırmak zorunda.

PCR testi göstermek zorunlu; konser, sinema ve tiyatro gibi toplu alanlara girerken ve toplu faaliyetlere katılmak için negatif sonuçlu PCR testi gösterilecek. Etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşı ve hastalık durumu görülecek. En fazla 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak.

Aşı olmayan ve daha önce koronavirüs hastalığına yakalanmayan kişiler, etkinliklere girerken bu testi göstermek zorunda. Aynı şekilde şehirlerarası ulaşımda da PCR testi zorunluluğu olacak. Özel araç hariç, otobüs, uçak, tren gibi toplu taşıma araçlarıyla yapılacak bu yolculuklarda negatif sonuçlu PCR testi şart.

Editör: TE Bilişim