Otomotiv sektöründe dev iş birliği! Peugeot ile Fiat güçlerini birleştirdi...

Fransız otomotiv şirketi Peugeot ile İtalyan-Amerikan otomotiv şirketi Fiat güçlerini birleştirdi. Tek bir çatı altında yeni bir marka ortaya çıktı. Bu birleşimden doğan yeni firma Stellantis adını aldı.

Uzun zamandır beklenen bu gelişme, otomotiv piyasasını önemli ölçüde etkileyecek. İki dev şirket bir süredir bu konuyu görüşüyordu. Uzun süredir hazırlıklar devam ederken, konuyla ilgili ilk açıklama 2019 yılının Ekim ayında yapılmıştı.

Stellantis Dünyanın En Büyük 4. Otomotiv Şirketi Olacak!

Fiat Chrysler ile Peugeot markaları Stellantis adlı yeni bir otomotiv firması kurdu. İddiaya göre bu marka, dünyanın en büyük 4. otomotiv şirketi olmaya aday. Stellantis'in Peugeot CEO'su tarafından yönetileceği de açıklamalar arasında yer aldı.

19 Ocak Salı günü ilk resmi açıklama şirketin CEO'su Tavares tarafından yapılacak. Şirketin hisse senetleri Paris ve Milano borsalarında, yarından itibaren de New York borsasında işlem görmeye başlıyor. Yaklaşık 400 bin çalışanı ile yola çıkan yeni şirketin arkasında dünyanın iki dev isim var. Pandemiden önce iki şirketin yıllık cirosu 170 milyar Euroyu aşıyordu. Bu rakamları sadece Volkswagen, Toyota ve Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığı geçebilmişti...

Editör: TE Bilişim