Giresun'un Güce ilçesindeki JandarmaKarakol Komutanlığına bölücü terör örgütü üyelerince taciz ateşi açıldı. Saldırıda, karakol yakınındaki bir düğündeki 4 kişi, seken kurşunlar nedeniyle hafif yaralandı. Olayın ardından toplanan bir grup vatandaş PKKaleyhinde sloganlar attı. Öfkeleri bir türlü dinmeyen grup ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

ÇATIŞMA 5 DAKİKA SÜRDÜ

Alınan bilgiye göre, Jandarma Karakol Komutanlığına dağlık alandan teröristler tarafından açılan taciz ateşine askerler de karşılık verdi. Yaklaşık 5 dakika sürdüğü belirtilen çatışma sırasında, karakola 100 metre uzaklıkta bulunan ve düğün yapılan okulun bahçesinde seken kurşunların isabet ettiği 4 kişi hafif yaralanırken, bazı araçlara da mermi isabet etti.

HALK TEPKİ GÖSTERDİ

Özel harekat polisleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, toplanan bazı vatandaşlar da terör olayına tepki gösterdi. Giresun Valisi Hasan Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay sonucu 4 kişinin hafif yaralı olduğunu söyledi.Yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığını belirten Karahan, "Karakola taciz ateşi yapılıyor. Seken kurşunlar nedeniyle yakındaki düğünde 4 vatandaş yaralanıyor. 3 kadın, 1 erkek, hayati tehlikeleri yok. Yaralılar Giresun Devlet Hastanesinde" dedi.

"SAĞA SOLA ATEŞ ETMİŞLER"

Vali Karahan, olayın jandarma karakoluna taciz ateşi şeklinde gerçekleştiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Jandarma da aynı şekilde karşılık vermiş. Karakolda, askerde bir sıkıntı yok. Taciz ateşine askerimiz karşılık vermiş. Karşıdan sağa sola ateş etmişler, tepelik bir yer, arkası fındıklık. Şimdilik bilgiler bunlar, kaçmışlar tabi. Takip ediyoruz, ancak arazi çok zor, terör saldırısı olduğunu düşünüyoruz, PKK olabilir."

"ÖNCE ROKETLE ATIŞ YAPILIYOR"

Güce Belediye Başkanı Aytekin Geçgel ise taciz ateşinin Doğankent ilçesi yönünden yapıldığını dile getirerek, "Önce roketle atış yapıyorlar, daha sonra tüfeklerle. Yaklaşık 5-6 kişilik grup olduğu sanılıyor" diye konuştu.

Çok sayıda kurşunun çevreye isabet ettiğini aktaran Geçgel, "5 dakikalık çatışma,jandarma karşılık veriyor, daha sonra kaçıyorlar. Duvarlarda mermi izi var. Hedef jandarma. Jandarmaya yakın yerde okul var, oraya isabet ediyor" ifadesini kullandı.