HaberTS- Haber Servisi- Türkiye, büyümeye kararlı bir ülke olsa da önünde duran engel sayısı da az değil; bu güne kadar ülkemiz önünde duran en büyük engel ise hain terör örgütleri oldu. Türkiye kurulduğu günden bu yana farklı farklı terör örgütleri ile uğraşmak zorunda kaldı. Bunlar için de en uzun soluklu olanı ise günümüzde de uğraştığımız hain PKK oldu. PKK geçmiş olarak yaklaşık 40 yıllık bir örgüttür; bu örgüt geçirilen 40 yılda ülkemiz üstüne birçok oyun oynamış ve arkasına aldıkları hinlerle beraber ülkemize sürekli bir el freni olmuştur. Ülke olarak yıllarca mücadele ettiğimiz bu hainlerden kurtulmak için artık bütün gücümüzle saldırmaya başladık. Daha önce de bu hainlerle mücadele edilse de Türkiye hiçbir zaman bu kadar büyük bir güç ile saldırıda bulunmamıştı. Ya bitecekler ya da bitecekler; işte detaylar

Hepsi bitene kadar durmak yok

Bu hainlerle daha önce devletimiz çok büyük bir hata yaparak uzlaşma masasına oturmayı denedi; bu Türkiye’nin belki de yaptığı en büyük yanlış oldu. Hainler çözüm adı verilen süreçte ülkemize karşı daha fazla cephane yığarak yeniden üstümüze gelmeye başladılar. Türkiye bu aralıkta çok zor bir süreç geçirdi ki karşıda ki düşman ne kadar küçük olsa da vur kaç taktiği uyguladığı için ülkemizi yormaya başladı. Türkiye yapılan bu yanlışın cezasını şehitler vererek ödedi; canımıza artık tak diyecek seviye geldi ve bunların kökünü kazımaya yemin etmiş Türk askeri 3 koldan saldırıya geçti. Bu saldırılar sonucunda her koldan ayrı ayrı ama aynı güçle yapılan saldırılar sonunda karşılığını verdi, 104 terörist etkisiz hale getirildi. Türkiye sonunda rahat bir nefes almayı başardı; bu hainler ise sonlarının geldiğini çok iyi biliyorlar.

3 koldan büyük saldırı başladı

Türkiye normalde hainlerle dağda savaşıyordu ama bu insanlar sonrasında şehirler indiler; buralarda yaptıkları eylemlerle birçok masumun ölmesine neden oldular. Türk askeri ve polisi hem şehirde hem dağda hem de Irak’ın kuzeyinde bunlara karşı savaş veriyor. Özellikle Irak’ın kuzeyi bizler için çok önemli yıllarca dağda kovaladığımız hainler hep buraya sığındılar ve kaçmaya çalıştılar. Türkiye Irak’ın kuzeyini temizlerse terör belasını da temizlemiş olacak. Büyük başların hepsi yine bu denilen yerde siyaset yapıyor; teröre indirilen her darbe sadece onlara değil aynı zamanda onların destekçisi olan kişilere de indirilmiş oluyor. ABD bu hainlere verdikleri desteği inkâr etmeden kabul ediyor. İşin özeti son 1 ayda gösterdiğimiz başarı ile sadece terör örgütünün yolunu kesmiş olmuyoruz. Bu işin daha çok uzantısı var.

Editör: TE Bilişim