HaberTS- Haber Servisi- Türkiye terör belası ile yıllardır uğraşıyor; ülkemiz gelişmesin diye hep bir oyun oynandı; bu oyunların sonuncusu da PKK oldu. Türkiye bağlı bir ülkedir; birbirini seven ve halkın devlete her zaman destek olduğu bir ülke. Böyle ülkeleri bozma bölme şansına sahip değillerdir ama terör örgütü PKK ile yabancı güçler bu şansı yaratmaya çalışıyor. Önce halk içinde ayrım ve ikili bölünmeye neden olmak istiyorlar bunu başardıkları an ülkemizi daha iyi çözeceklerine ve hep zayıf bir ülke olarak tutacaklarına inanıyorlar. Bu ayrımı da ülke içinde Kürt ve Türk diyerek başlattılar; doğuda yaşayan vatandaşlarımıza sizlere bakmıyorlar; diliniz yok gibisinden sözlerle halkı ikiye bölmeye çalışıyorlar; uzun sürede bu işten meyve yediler ama sona gelindi; işte detaylar

40 yıllık süreç bitecek

PKK terör örgütü 80li yıllardan bu yana ülkemizin başına bela olmaya devam ediyor; binlerce masum askerimizi şehit eden hainler; binlerce insanı da kandırıp dağa çıkardılar. Türkiye içinde başka bir devlet hayali ile kandırılmış gençlerin kafası, başta da söylediğimiz gibi sizlere hizmet yok denerek yıkandı. Bu gençler dağa çıktıktan sonra işlerin hiçte bu şekilde olmadığını görseler de her şey artık boştu. Bu hainlerin eline düştükten sonra ne kadar çabalanırsa çabalansın, kurtulmak zor oluyordu. Türkiye bu hainlerin üstüne hiç gitmediği kadar sert gitmeye başladı; hainlere bayramda da rahat uyku vermedi ve bundan sonrada verilmeyeceğini gösterdiler.

Hepsi bitene kadar durmak yok

Hain teröristlerle zamanında çözüm süreci başlığı adı altında bir yumuşama yapılmaya çalışıldı; Türkiye belki de bunlara karşı en büyük hatasını orada yaptı. Bunların masada cayacaklarını ve yavaş yavaş dağdan ineceklerini sandık ama bunlar tam tersi ülkemizin üstüne gelmek için silahla yapılandılar. Sonrasında daha zorlu bir süreç başlatan teröristler son 2 ay içinde tükenme noktasına geldi. Türkiye artık dağda ve ya şehirde terörist aramıyor; üç koldan durmak bilmez bir şehirde bütün yapılanmaları çökertmek için çalışıyor. Olayın en önemli noktası ise kuzey ırak, bu hainlerin asıl mağaraları burada ve bu hainleri temizlemek için kuzey Irak’ı temizlemek gerekiyor. Türkiye’de bunun bilincinde olduğu için hainleri Irak’ın kuzeyinde vuruyor. Devletimiz içinde ikicilik yapanlara ne olacağını en iyi şekilde anlatacak olan Türk askeri, bayramda da hainlere rahat yüzü göstermedi ve operasyonlarla bu hainleri temizlemeye başladı. Türkiye2nin terörden kurtuluşu demek her anlamda daha rahat gelişmesi demektir.

Editör: TE Bilişim