Real Madrid, dünya futbol tarihinin en başarılı kulüplerinden birisidir! Sayısız şampiyonluk ve kupa kazanmış olan takım, oldukça sessiz bir dönem geçirdi. Ancak elinde kaliteli bir genç oyuncu havuzu olan İspanya ekibi, geçen sene olduğu gibi bu sene de La Liga’yı kazanmak için en büyük adaylardan birisi. Ancak FFP sebebiyle oyuncu satmak zorunda olan ekibe satılık olmayan bazı oyuncular da var. Tabii bir de ZinedineZidane ve Pogba arasında süren bir transfer gerginliği de mevcut.Real Madrid takımı bu sezon itibariyle de iddiasını sürdürmek için etkili bir transfer çalışmasına imzasını atmış bulunuyor. Bu da Real Madrid takımının spor haberlerinin gündeminde yer almasını mümkün kılıyor. Siz de restspor sayfasından Real Madrid haberlerini takip edebilirsiniz.

Real Madrid’in Demirbaşları:Valvarde, Vinicius ve Courtois

Real Madrid kralın takımı olabilir. Ancak Real Madrid için gerçek tek kral paradır. Real Madrid için doğru paranın doğru zamanda verildiği herkes satılıktır. Bunun en büyük örneklerinden birisi Cristiano Ronaldo. Aynı zamanda Covid-19’un getirdiği mevcut finansal iklimden ötürü birkaç oyuncu için teklif almak zorunda olan takım, teklif her ne olursa olsun satmak istemediği bazı oyunculara da sahip.

 Bunlardan en önemlisi FedeValvarde. Kulübün “dokunulmaz” olarak nitelendirdiği genç oyuncu, harika performansı ve gelişmeye açık oluşu nedeniyle Bayern Münih gibi dünya devlerinin dikkatini çekse de bu teklif hızlıca reddedildi.

Vinicius bu oyunculardan bir diğeri. Zidane’in yönetimi altında düzenli forma şansı bulan genç oyuncu, 2019 yılında PSG’den bir transfer teklifi almış olsa da, Madrid bu teklifin sonunu göstermemeye kararlıydı. Aynı zamanda Courtois de bu oyunculardan birisi olarak dikkat çekiyor.

Real Madrid’de Ortalama Serbest Kalma Ücreti 300 400 Milyon Euro!

Real Madrid’in MarcoAsensio ve Martin Odegaard gibi oyuncuların satışını engellemek için elindeki en güçlü kozlarından birisi inanılmaz yüksek serbest kalma maddeleri. 300 ila 400 Milyon Euro civarında değişen bu maddeler, sözleşme pazarlıklarında Real Madrid’in kontrolü elinde tutmasını sağlıyor ve transfer görüşmelerini istedikleri zaman sonlandırabilecekleri anlamına geliyor. 

Yakın zamanda Thomas Partey’inAtletico Madrid’deki nispeten düşük bir serbest kalma ücreti içeren sözleşmesinin gereğinin Arsenal tarafından karşılanması ve oyuncunun Londra ekibine gitmesi Real Madrid’in bu konuda ne kadar haklı olduğunun göstergesi niteliğinde.

Modric: “Real Madrid’de önemli hissettiğim sürece kalmayı istiyorum”

Hırvat orta saha oyuncusu Modric, kontratının gelecek yaz bitmesine ilişkin “Doğal olarak Real Madrid’de kalmayı istiyorum. Ancak belli bir yaşta olduğumun farkındayım ve kulübün herkes için en iyisini yapmak zorunda olduğunu biliyorum. Ancak Real Madrid’in önemli bir parçası gibi hissettiğim sürece burada kalmak istiyorum.” dedi. Restspor giriş için tıklayın