Gizliliğin söz konusu olduğu WhatsApp uygulamasından Turkcell şifreli uygulaması olan BiP’e geçiş yapan Cumhurbaşkalığı iletişim grubu oldu.

Gizlilik politikası sebebiyle gizlilik sorununa sebep olan bu anlaşma sonucu Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulan haberleşme grupları, salı gününden itibaren Turkcell tarafından geliştirilmiş olan şifreli mesajlaşma BiP uygulaması kullanılacak.

Yapılan açıklamaya göre gizlilik kaygıları oluşturan WhatsApp uygulamasından ayrıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı gününden itibaren BiP uygulamasını kullanacağını kamuoyuna duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı kaynağını belirten Bloomberg haberine göre bu alınan kararın çalışan herkese mesaj yolu ile duyurduğu öğrenilmiştir. Değişim sonucunda sosyal medya uygulamalarına karşı önemlerin artacağını bildirdi.

Bu dönem içerisinde küresel çapta faaliyette olan şirketlere, yasa gereği yerel temsilci olmaması sebebiyle gerekli işlemlere yapılarak para cezası verilmişti.

Cezalar sonucunda Facebook ve TikTok adına Türkiye’de temsilcilik açılması durumunun söz konusu olduğunu duyurdu.

Miili Savunma bakanlığı artık BiP uygulamasında bulunacak

Whatsapp zorunlu güncelleme kararını sonucunda Milli savunma bakalığı gazateciler ile olan haberleşme kaynağının BiP uygulamasında devam edeceğini duyurdu.

Whatsapp gizlilik politakasın değişikliği nedeniyle yeni uygulamaya Salı gününden itibaren kullanıma geçileceği kararı alındı.

Milli ilk yerel mesajlaşma uygulaması

Türkiye Varlık Fonu, 2020 yılının en büyük operatörü olan Turkcell’in bir kısım hissesini satın almıştır. Bu şirket, 2013 yılı içerisinde WhatsApp’a benzer bir uygulama olarak BiP uygulamasını geliştirdiğini duyurdu.

2013 yılından itibaren 55 milyon kez indirildiğini ve kullanıldığını açıkladı.

İçeren değişiklik nedir?

WhatsApp 8 Şubat tarihinden itibaren ana firması olan Facebook ile veri paylaşımlarını olanak sağlanacak.

Gizlilik sözleşmesi kabul edilmediği sürece WhatsApp uygulamasını kullanamayacaklardır.

Dünyanın en zengini Elon Musk, insanlara duyuru yapytı Signal uygulaması kullanın. Daha sonrasında bu uygulama indirilme sayısı artmıştır.

WhatsApp’ın almış olduğu bu karar Türk halkı tarafından desteklenemedi ve farklı alternatif uygulamalar tercih etmeye başlamıştır.

Editör: TE Bilişim