Yılda 3 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip Rize-Artvin Havalimanı için tarih açıklandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı müjdeli haberi verdi. Rize'nin Derepazarı ilçesinde konuşan Yazıcı, kentte süregelen yatırımlar ile ilgili bilgi verdi.

Toplantı sonrası AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ile esnafı ziyaret eden Hayati Yazıcı, 2 günlük Rize programında Organize Sanayi Bölgesi ve Millet Bahçesi'ni de denetledi.

Dünyaca ünlü Ayder Yaylası'nda yöresel mimariye uygun kentsel dönüşümün Havalimanı inşaatı ile devam ettiğini açıklayan Yazıcı, bunların değerli yatırımlar olduğunu anlattı.

Rize-Artvin Havalimanı, Türkiye'nin denize dolgu ikinci havalimanı olacak ve yılda 3 milyon yolcu taşıyabilecek. Ulaşımı rahatlatacak olan proje, iç ve dış turizm potansiyeli açısından bölgeye katkı sağlayacak. Havalimanı'nın bu yıl sonunda hizmete açılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da büyük projelerle ilgilendiğini ve takip ettiğini dile getiren Yazıcı sözlerine şöyle devam etti:

"TOKİ, Ayder'in doğayla uyumlu olması, kötü yapılardan arındırılması için çalışmalara devam ediyor. İnşaat faaliyetleri de devam ediyor. Proje çevresindeki otopark ve konaklama ünitelerinin de. İnşallah fazla geciktirmeden Ayder'in dönüşümünü sağlayacağız. Bir marka ve turizm merkezi olarak hem yerli hem dış turistlerin hizmetine sunacağız."