Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı hakkında somut adımlarını henüz görmediklerini ve çekilme kararı hakkında bilgileri olmadığını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekilecek olduklarını açıklayarak, Türkiye ve bölgedeki ülkelerin Suriye'de terör örgütleri ile savaşmasına destek verecek olduklarını açıklamıştı. Suriye konulu olarak yapılan açıklamalarda ABD tarafı en kısa süre içerisinde Suriye'den ordusunu çekecek olduğunu, sürenin ise belli olmadığını açıklamıştı.

ABD çekilme kararı verdi, somut adım yok

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Suriye'den çekilme kararına rağmen somut adımlarını görmediklerini açıkladı.

Somut adımların atılmadığından dolayı ABD'nin Suriye'den ne zaman çekilecek olduğunu bilemediklerini açıklayan Zaharova, ABD'nin 60-100 gün içerisinde çekilecek olduklarını açıklamasından sonra süre vernemesinin somut adımların görülmemesi ile endişe yarattığını açıkladı. ABD'nin Suriye'den çekilecek olduklarını açıklamasından sonra Türkiye ile arası bozulmaya başlayan ABD'nin Türkiye'nin belirli güvenli bölgeye destek verececeği ve bu güvenli bölgenin Türkiye'nin korunması için gerekli çabayı sarfedecekleri açıklanmıştı.