Son zamanlarda Türkiye genelinde sahte içki içtiğinden ötürü hayatını kaybeden birçok insan olsa da Sahte İçkinin hala ardı arkası kesilmemekte. Bugün de Ankara'da emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyon da 400 şişeden fazla sahte içki ele geçirildi.

Ankara'da yapılan bir ihbar sonucu emniyet güçleri tarafından Çankaya'da bulunan bir depoya düzenlenen baskın sonucu, 400 şişeden fazla sahte içki ele geçirildi. Ayrıca Başkent içerisinde farklı farklı yerlere düzenlenen operasyon sonucu 20 tondan fazla etil alkol ele geçirildi. Özellikle Üniversite öğrencilerinin yoğunlukta bulunduğu kafelere satışı sağlanan sahte içki, can almadan ele geçirildi. Ankara da yapılan operasyon sonucu göz altına alınan B.Ç ve Ö.A adliyeye sevk edildi. 

Peki, Sahte İçki Nedir? Sahte İçki Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir? Sahte İçki Nasıl Anlaşılır? 

Sahte İçki Nedir? 

Hepimizin bildiği alkol, votka, viski, cin, bira, rakı olabilir. Ama sahte içki denilince akla gelmesi gereken tek şey Metil Alkol dür. Metil Alkolü hemen hepimiz hatırlarız. Kimya derslerinde bahsedilen alkoller, değişik karbon sayılarına göre farklı adlar almaktadır. 

Sahte İçki Zehirlenmesi Belirtileri Nelerdir? 

Metil Alkol ile yapılan Sahte içkiden ötürü her yıl pek çok kişi hayatını kaybediyor. Peki, sahte içki içilince belirtileri nelerdir?

  • Şiddetli baş ağrısı,
  • Karın ağrısı,
  • Kas krampları, 
  • Etrafı çift görme,
  • Mide bulantısı, 
  • Tansiyon düşmesi,
  • Körlük belirtileri

Bu gibi belirtilerle karşılaştığınız takdirde vakit kaybetmeden hemen doktora başvurmalı ve tedavi sürecine başlamalısınız. Eğer ihmal ederseniz, daha büyük sorunlar yaşayabilirsiniz. Unutmayınız ki sağlığınız bir anlık heveslerden daha değerlidir. 

Sahte İçki Zehirlenmesi Tedavisi Nasıl Yapılır? 

Sahte içki içtiniz ve zehirlendiğinizi fark ettiniz. Tedavisinden korkuyor musunuz? Sakın korkmayın. Sahte içki içtikten sonra zehirlenme belirtisi mi gördünüz. Vakit kaybetmeden hemen bir hastanenin aciline giderek alkol aldığınız saati, belirtileri fark ettiğiniz saati söyleyerek tedaviye başlayabilirsiniz. Tedavi olarak da uzman hekim tarafından mideniz yıkanacak, görme bozukluğuna karşı da gözünüze damla damlatılacaktır. Eğer belirtileri geç fark ettiyseniz tedavi süreci daha farklı olacaktır. 

Sahte İçki Nasıl Anlaşılır? 

Alkol almak tamamen sizin tercihinize kalmış bir durumdur. Ama alkol alırken de sağlığınıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Sahte içki içtiğiniz takdirde zehirlenme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir hatta hayatınızı bile kaydedebilirsiniz. Bu durumdan ötürü içki alırken mutlaka büyük marketlerden almalısınız. Eğer büfeden alacaksanız TAPDK satış belgesine sahip olan büfelerden almalısınız. Sahte içkiyi anlamanın en kolay yolu fiyatı ve etiketidir. Alkol aldığınız takdirde mutlaka dış ambalajına ve kapağının kapalı olmasına dikkat etmelisiniz. Bilmediğiniz yerlerden alkol satın almamalısınız. 

Editör: TE Bilişim