AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenledi. Milletvekili CORA, burada yaptığı açıklamalarda, partisinin grup toplantısında AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ı hedef alan ifadeler kullanan İP Genel Başkanı Meral AKŞENER’e AK Parti adına yanıt verdi. 

AKŞENER'in Kovid-19 salgını ile beraber dünyada oluşan küresel, ekonomik belirsizliklerin yegane sebebi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ı ve AK Parti'yi gösterdiğini belirten CORA, "Dünyada meydana gelen küresel ekonomik belirsizlikler, hastalıklar, gerilimler ve savaşlarla beraber petrolün varil fiyatı 27 dolardan 120 dolara, gübrenin ham maddesi olan amonyağın ton fiyatı 110 dolardan 1000 dolara, doğal gazın 1000 metreküpü 200 dolardan 2000 dolara, hurda demirin tonu 200 dolardan 500 dolara çıktı. Ancak muhalefete göre bunların sebebi Recep Tayyip ERDOĞAN. Bunu söylemek acizliktir. Bu şu anlama geliyor; demek ki muhalefet hiçbir şekilde siyaset üretememektedir. Sadece ve sadece suçlu olarak mevcut iktidarı görmektedir. Utanmadan Covidin müsebbibi olarak da AK Parti ve Recep Tayyip ERDOĞAN'ı suçlayacaklardır." dedi.

KİMİN AK KAŞIK OLDUĞUNUN KARARINI MİLLETİMİZ 15 SEÇİMDİR VERİYOR

AKŞENER'in konuşmasında AK Parti için "Bütün bu krizlerin içerisinden kendileri ak kaşık gibi çıkacaklarını sanıyorlar." ifadesini kullandığını aktaran CORA, "Biz ak kaşık olduğumuz iddiasında bulunmuyoruz. Ama bizim ak kaşık olup olmadığımızın kararını milletimiz 15 seçimdir vermektedir. Sandıkta kimin ak kaşık olduğu, kimin eğri odun olduğunu milletimiz en bariz şekilde bir kez daha ortaya koyacaktır." diye konuştu.


CORA, AKŞENER'in enerji konusundaki açıklamalarını da eleştirerek, "Nükleer santrallere karşı çıkacaksın ama bir taraftan da dünyada yaşanan enerji krizine de çare olarak hiçbir gerekçe, hiçbir çözüm üretmeyeceksin. Bu tam da Meral AKŞENER'e yakışan bir tarz olduğunu ifade etmek istiyorum." değerlendirmesini yaptı.

BERAT ALBAYRAK CUMHURİYETİN EN BAŞARILI BAKANLARINDANDIR

Milletvekili CORA, AKŞENER’in eski bakanlara yönelik söylemlerine de yanıt verdi. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK’ın Cumhuriyet tarihindeki en çalışkan, en başarılı bakanlardan biri olduğuna vurgu yapan CORA, “AKŞENER, damat damat diyerek halen kendisini eleştirmekten geri durmuyor. İstifa etmiş olmasına rağmen kendince müstehzi bir yaklaşım ortaya koymaya çalışıyor. Eğer Berat ALBAYRAK’ın damat olmasından rahatsız olmuşsa kendisine tavsiyemiz damatlarını, eniştelerini ve hısımlarını partideki üst görevden men etsin. Etsin de samimi olduğu o zaman ortaya çıksın.” ifadelerini kullandı. CORA ayrıca, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ’ye teşekkür ederek, zor zamanda önemli işlere imza attığına değindi. 

Türkiye'nin tarımdaki gayrisafi milli hasılasının her geçen gün arttığını aktaran CORA, küçükbaş, büyükbaş hayvan sayısının arttığını, su ürünlerinin ihracatında önemli rakamlar elde edildiğini söyledi.

Gıda arz ve talebinde şu anda bütün dünyada bir dengesizlik olduğunu ifade eden CORA, bunun Türkiye'yi de etkilediğini, bu konu üzerinden iktidarın tek sorumluymuş gibi eleştirilmesinin çok sağlıklı olmadığını vurguladı.

AYÇİÇEK YAĞI ÜRETİMİNİN TÜKETİMİ KARŞILAMA ORANI %70

Son birkaç gündür gündemden düşmeyen Ayçiçek yağları ile ilgili de verileri paylaşan CORA, “2001 yılında 800 ton Ayçiçek yağı üretilirken 2021 yılında 2,3 milyon ton Ayçiçek yağı üretimi var. Üretimin tüketimi karşılama oranı %70 oranında stabil durumdadır. Biz sertifikalı tohum üretimini 8 kat arttırdık. AK Parti’den önce tarımda destekleme diye bir şey yoktu. Bu desteklemeler AK Parti ile başlamış ve AK Parti ile bu desteklemeler artmıştır. Mazot desteği de AK Parti döneminde başlamış ve hala devam etmektedir. Çiftçimize %50 mazot desteği sağlıyoruz.” dedi. 

KADIN HAKLARINI SAVUNURKEN ERKEKLERE “KERESTE” DEMESİ AYIPTIR

“Cennet annelerin ayağının altındadır” yaklaşımına sahip olduklarını belirterek, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de kutlayan CORA, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Kadın insandır, geriye kalanlar insanoğludur.’ düşüncesine sahip bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz bu yaklaşımla hareket ederken Sayın AKŞENER bazı cafcaflı kelimeler kullanacağım derken çamı devirmiş, erkeklere kereste demiştir. Bir tarafında da tepkisini çekmiştir. Biz AKŞENER’in kadınlarla ilgili mücadelesini çok iyi biliyoruz. Biz onun cemaziyelevvelini biliyoruz. 28 Şubat sürecinde bu ülkenin çocukları üniversitelere, Kur’an kurslarına, kamu kurum ve kuruşlarına başörtüsü ile giremediği dönemlerde alınan kararlar karşısında televizyon karşısına çıkıp ‘Ne pahasına olursa olsun ben bu kararları uygulayacağım.’ diyen bir kişinin kadın haklarından bahsetmesi, kadınlarla ilgili mücadeleden bahsetmesi aymazlıktır, ikiyüzlülüktür, siyasi bir ayıptır. Ayrıca kürsü konuşmasında 15 Temmuz’da mücadele eden kadınlardan bahsetmemesini, kürsüye 15 Temmuz’da mücadele eden bir kadını çıkarmayışını manidar buluyoruz ve ne anlama geldiğini biliyoruz. Elbette cumhuriyet döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ondan sonrasında kadınlarla ilgili çok önemli haklar verildi. Bunların hiçbirini yadsımayız ama şunu söyleyeyim, kadınlara seçme seçilme hakkı Cumhuriyetin ilk yıllarına verilmişti ama başörtülü kadınlara seçme ve seçilme hakkı daha yeni zamanda verilmiş. Dolayısıyla hangi mücadelede, kimin nerede durduğunu bu millet çok iyi biliyor.”
 

Editör: TE Bilişim