Ülkemizde ve dünyada birçok yardıma muhtaç kişiler vardır. Buna istinaden dernekler kuruluşlar yardıma muhtaç kişilere yardımcı olmak için çabalarlar. Bu derneklerden biri de olmakla beraber Ramazan ayında ülkemizde birçok kişiye ulaşan Şefkat Eli derneğidir. Şefkat Eli yardıma muhtaç kişiler için Ramazan ayı öncesi Türkiye’de gıda paketi dağıtarak yardımlarını gerçekleştirdi. Özellikle 2010 yılından itibaren dünyada ve ülkemizde yaptığı yardım çalışmalarıyla dikkat çekerek birçok insana yararı dokunmuştur. Bununla birlikte ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine gıda, erzak ve birçok yardımda bulunuldu. Aynı zamanda yardıma muhtaç kişilere yapılan geniş bir destek ağı ile birlikte Kur’an-ı Kerim, destekler verilir.

Şefkat Eli Derneği Ramazan Yardımları

Bu ramazan paylaşmanın tam zamanı sloganı ile birlikle Ramazan öncesinde de muhtaç kişiler belirlenerek ülkemizde ve dünyanın her yerinde gıda paketleri dağıtılmıştır. Bu yardım paketleri ayrıca Ramazan ayında yurt içinde değil yurt dışında birçok kişiye iletilmiştir. Yapılan kurban bağışı gibi birçok bağış ulaştırılmıştır. Ramazan ayı içerisinde yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahipleri için iftar çadırları kurulmuştur. Bu çadırlarda tüm Müslümanların oruçlarının açılması hedeflenmiştir. Bunun yanında kumanyalar ve gıda paketleri ile ihtiyaç sahiplerinin temel gıda besinleri temin edilmiştir. Bir ay boyunca yetecek şekilde sağlanan ürünler ile paketler kişilere ulaştırılmıştır. Aynı zamanda Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelilere gıda paketi, giyecek paketleri dağıtılmıştır.

Şefkat Eli Derneği Ramazan Bağışları

Bunun yanında ramazan ayına özel yardım kolileri, verilen yemekler ile birçok kişinin açlıkla mücadelesine destek olunmuştur.  Aynı zamanda adak kurbanı ile yapılan bağışlarda kişilere kurban derisi ve et gibi birçok yardım ulaştırılmıştır. Şefkat Eli insani yardım derneği aynı zamanda Ramazan ayı öncesi yurt içinde gıda yardımı ve zekât bağışlarını titizlik ile belirlediği kişilere tam vaktinde ulaştırmayı hedeflemiştir. Bu yardımlar özellikle açlığın, yoksulluğun yaşandığı Afrika'da Arakanda, Yemen'de, Suriye'de, Filistin ve Gazze bölgelerine ulaşmıştır. Özellikle hayırseverlerin destekleri ile Kumanya dağıtımları iftar sofraları kurulmuştur.

Bunun yanında, fitre, fidye ve zekât dağıtımları ile maddi yardımlar yapılmıştır. Hayırseverlerin, bağışları ile birlikte dernek ramazan ayında   iftar sofralarında   Türkiye’de ihtiyaç sahibi bütün ailelere Gıda kolileri yardımı yapmıştır.  Dernek aynı zamanda kuraklığın yaşandığı bölgelerde su kuyusu bağışları sağlamıştır. Buna istinaden suyu olmayan bölgelere suyu getirerek açlığı ve sağlık riskini azaltmıştır.

 
Daha detaylı bilgi için www.sefkateli.org.tr adresinden veya 444 33 50 iletişim numarasından derneğe ulaşabilirsiniz.