Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada Mert Yağız Köksal’ın kesin ölüm sebebinin araştırılması amacıyla adli tıp tarafından gerekli işlemlerin yapılacağı ve gelecek sonuca göre soruşturmaların yürütüleceği açıklandı. Hem Milli Eğitim Bakanlığı tarafından idari soruşturma, hem de kendileri tarafından adli soruşturmanın yürütüleceği ve sorumluların cezasız bırakılmayacağını açıklayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı acılı aile ve vatandaşların yüreğine su serpti.

Alınan bilgilere göre Mert Yağız Köksal okul kantininden aldığı şırınga şeklindeki çikolatayı yediği sırada fenalaştı ve kendini yerde buldu. Durumu görev çevredeki görevliler hemen küçük çocuğa kendi çabalarıyla müdahale etti. Sonrasında ise okula yakın bir sağlık ocağına çocuğu götürerek ambulansa haber verildi. Sağlık ocağına ulaşan ambulans Mert Yağız Köksal’ı Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürmek istedi fakat ambulansın içinde küçük çocuk hayatını kaybetti.

Okulun yöneticisi yaptığı açıklamada çocuğun sara nöbeti geçirdiğini düşündüğünü söyledi. Olayın şırınga şeklindeki kapağın zor açılması sebebiyle Mert Yağız’ın dişleriyle açtığı ve boğazına takıldığı şeklinde meydana geldiği sanılıyor. 7 yaşındaki talihsiz çocuğun kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi sonucu ortaya çıkacak.

Editör: TE Bilişim