Hemen hemen her insanın hayalini güzel bir araba süsler. Arabanın güzelliği herkesin kişisel zevkine göre değişir. Ama ana fikir olan araba ihtiyacı değişmez. Bir şekilde o arabayı almalıyızdır. Bunun için bütün şartlarımızı zorlarız. Fakat bu şartları zorlarken kendimizi içinden çıkılmaz durumlara sokmamak için hayli araştırmacı olmalıyız. Öyle ya pirinç isterken eldeki bulgurdan da olmamak gerekir. Günümüzde nakit parayla araba almak hayli güç olduğunu biliyoruz. Araba almamız gerektiğini de biliyoruz.

Peki, hayalimizi süsleyen arabayı nasıl alabiliriz? Araba almanın yolları mevcuttur. Bunların başında taşıt kredilerini kullanarak araba almak geliyor. Ama hepimiz biliyoruz ki bankadan taşıt kredisi almak çok uzun yıllar faiz ödememizi gerektiriyor. Peki, faizsiz araba alma ihtimalimiz yok mu? Faizsiz araba almanın yolları da var. Bu yolların başında senetle araba almak geliyor. Senetle araç nasıl alınır? Senetle araba alma mümkün mü? Nasıl senetle araba alırız? Senetle araba alabiliriz tabi ki. Ama bu konu da hayli dikkatli olmalıyız. Özellikle senetle araba almak istediğimiz yerin yeterince güvenilir olması gerekiyor.

Senetle Araba Alma

Hemen hemen her insanın hayalini güzel bir araba süsler. Günümüzde nakit parayla araba almak hayli güç olduğunu biliyoruz.Peki, hayalimizdeki arabaya nasıl erişebiliriz? Taşıt kredilerini kullanarak araba almanın mümkün olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama herkes bu krediyi çeşitli nedenlerle elde edemiyor. Banka bazı koşulları yerine getiremediğimizden ya da kredi sicilimiz bozuk olduğundan araç kredisini onaylamıyor gibi koşullar oluşabiliyor. Peki, araba almak için başka yollar yok mu? Tabi ki var.

Çoğu galeri çok düşük peşinatlarla senetle araba alabiliyoruz.  Sadece 500 lira gibi evrak masraflarıyla bile araba almamız mümkün oluyor. Senetle araç nasıl alınır? Senetle araba alma mümkün mü? Nasıl senetle araba alırız? Ama özellikle senetle araba satan galericilerin güvenilir olduğuna dikkat etmek gerekiyor. Noterde yapacağımız 300 liralık dosya masrafıyla aracımıza ipotek koyuluyor. Galerici ipotek koyduğu araca bankadan kredi çekerek aracın parasını peşin olarak alıyor. Sizin galericiye senet aracılığıyla verdiğiniz taksitleri, galerici tekrar bankaya yatırıyor. Böylelikle galerici sizin çekemediğiniz araç kredisini bankadan kendisi çekiyor. Böylelikle kredi çekemediğimiz halde araç sahibi olabiliyoruz. Yine de koşulları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Mantıklı hareket ederek araç almaya çalışırsak kendimizi kötü duruma düşürmeyiz.

https://www.arabahayalim.com/senetle-araba-nasil-alinir/ senetle araba alma konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

Editör: TE Bilişim