Hafta sonu 1 milyon 100 bin 168 seyircinin sinema salonlarını doldurmasıyla Ekim ayı hafta sonu seyirci rekoru kırılırken Türkiye'nin Oscar için aday gösterdiği Ayla gösterime girdiği ilk üç günde 300 binden fazla seyirci tarafından izlenerek zirveye damga vurdu. Interpress’in Box Office Türkiye verilerinden elde ettiği bilgilere göre  Kore Savaşı sırasında kimsesiz bir şekilde bulduğu beş yaşındaki bir kızın yaklaşık bir buçuk yıl boyunca bakımını üstlenen Astsubay Süleyman Dilbirliği ile Ayla adını verdiği kız çocuğunun hikayesini anlatan duygusal film, vizyondaki ilk hafta sonunda 312 bin 135 sinemasever tarafından izlendi. Medyaya Ekim ayında sinema ile ilgili 40 binden fazla haber yansırken Ayla hakkında ise medyada 2 bin 350 haber yer aldı.

Hafta sonu en fazla izlenen ikinci film yine vizyona bu hafta sonu giren Thor:Ragnarok isimli yabancı film olurken Taika Waititi'nin yönetmenliğini üstlendiği filmi hafta sonu 280 bin 571 kişi izledi. Son dönemlerin popüler isimlerinden olan İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç'un başrollerini paylaştığı komedi filmi Yol Arkadaşım iseilk hafta sonunu239 bin 557 biletli seyirci tarafından izlenerek üçüncü sırada kapattı.

Vizyondaki ikinci hafta sonunu yaşayan ve liseden beri ayrılmamış beş arkadaştan birinin evlenme kararı almasıyla gelişen olayları konu edinen Damat Takımı 47 bin 148 seyirciyle dördüncü sırada yer alırken, yine vizyondaki ikinci hafta sonunu geçiren asker temalı Bölükise 46 bin 555 seyirci ile ilk 5 sıra içerisinde yer aldı.