Prof. Dr. Orhan Şen, müjdeyi verdi. Yağışlı hava ne zaman geliyor? Hangi kesimlerde yağış bekleniyor?

Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde son günlerde etkili olan sıcak hava, zor anlar yaşattı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki hafta için hava durumu tahminlerini açıkladı.

Çarşamba akşamından itibaren Marmara ve Karadeniz Bölgeleri'nde yağış beklendiğinin müjdesini verdi. Yağışla beraber sıcaklıklar da düşüyor. Şen'in açıklamasına göre, Bayramın ilk günü de sıcaklıklar yüksek olacak. Bayramın ilk günü yani Salı günü İstanbul'da sıcaklık mevsim normallerinden 3-4 derece fazla iken, güney kesimlerde 7-8 derece üzerinde seyredecek.

Çarşamba akşamından itibaren 24 Temmuz'a kadar özellikle Doğu Karadeniz'de taşkın ve su baskınına sebep olabilecek yağışlar görülecek. Karadeniz'de Zonguldak, Trabzon, Ordu, Rize ve Artvin riskli iller. Sıcaklık 5-6 derece birden düşebilir. İstanbul'da hissedilen sıcaklığın 42 dereceye ulaştığı bugünler bayramın ikinci gününün akşamı son bulacak. Yağış İstanbul'da da bekleniyor. Ancak yurt genelinde bayram boyunca sıcaklıklar pik yapabilir uyarısı geldi.

Editör: TE Bilişim