Online dizi ve film platformu olan Netflix ’i kullananların hesaplarını kimle ve ne şekilde paylaştığına göre bir test hazırlığı yaptıkları ortaya çıktı. Bu test, şifre paylaşım sınırlandırmasına sebep olabilir.

Netflix kullanan kişiler, bu platform tarafından bir mesaj ya da mail yolu ile hesap bilgilerini kabul eden bir gönderi aldı. Bahsedilen gönderide “ Bu hesabın kullanıcısı ile beraber yaşamıyorsanız, Netflix ’i kullanmak için kendi adınıza hesap açmanız gerekmektedir.” İfadelerini kullandı.

Şifre Paylaşımı

Reuters ’ta yayınlanan habere göre, bu adı geçen test ile Netflix kullanıcılarından hesaplarını doğrulama kodu ile onaylamalarını ya da farklı bir Netflix hesabı açmalarını duyurdu.

Netflix ‘sin sözcüsü, yapılan testin ‘ Hesapları kullanacak olanların bunu yapmaya yetkili olmasına yardımcı olmak için oluşturulduğunu’ söyledi.

Dünya çapında yayın yapan Netflix, kullanıcıları ile devamlı bir yeni çıkarılan özellikleri test ediyor. Yeni oluşturulan bu testin büyük çaplı olup olmayacağı ve herkese uygulanıp uygulanmayacağı hala netleşmedi.

Netflix hizmet şartları, var olan bir hesabı kullanan kişilerin aynı evde yaşam sürdürmesi gerektiğini söylese de, Yayın Hizmetleri ve şirket, bu paylaşım hakkında genel önlemleri kabul etmiyor.