İspanya’nın, Murcia’da yerel bölgesinin sağlık bakanı ve Bask bölgesinde yer alan iki hastane müdürünün ardından Genel Kurmay Başkanı Miguil Angel Villarroya da sıra ona gelmeden korana virüsü aşısı olduğu için görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

İspanya da bulunan devlet yetkilisi olan bazı kişilerin sıraları gelmeden korana virüsü aşısı oldukları haberleri tartışma konusu oldu.

İspanya’da bulunan 17 özer yönetimden birisi olan Murcia’da yerel hükümetinin sağlık bakanı ve daha sonrasında Bask bölgesinde bulunan iki hastanenin müdürü uygulanan protokolün dışına çıkarak korana virüsü aşısı yaptırdıkları için görevlerinden istifa etmek zorunda kaldılar. Bunların arasına en son olarak İspanya Genel Kurmay Başkanı Miguil Angel Villarroya da dahil oldu ve aşı olmasından sonra görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Ayrıca bazı üst düzey askerlerinde korana virüsü aşı oldukları ortaya çıktı.

Korana virüsü aşısını sırası gelmeden olan bir siyasetçi de Ceuta özerk yönetimin sağlık bakanı Javier Guerro oldu ve yapılan baskıları aldırış etmeyerek görevinden istifa etmeyeceğini bildirdi.

Başkan İstifa Etti

Javier Guerro ‘’ ben normal dönemlerde bile grip aşısı yaptırmadım. Danışmanları korana virüsü aşısını getirerek ben olmadan kendilerinin olmayacaklarını söylediler ve bunun üzerine mecburen aşı yaptırdım fakat aşının ikinci dozunu yaptırmayacağım’’ ifadelerini kullanarak açıklamada bulundu.

İçişleri bakanlığına başlı olan bir jandarma kurumunda bulunan bir yarbayın sırası gelmeden aşı olmasından sonra İçişleri Bakanı Fernando Grande Marlaska hemen yarbayı görevinden aldı. İspanya haberlerine göre başka polis ya da jandarma içinde sırası gelmeden aşı yaptıran olup olmadığı araştırıldığı dile getirildi.

Savunma Bakanı Margarita Robles, Genel Kurmay Başkanı Miguil Angel Villarroya’dan korana virüsü aşısını sırası gelmeden olup olmadığı konusuyla ilgili bir savunma istediği ileri sürüldü ve bunun ardından Miguil Angel Villarroya istifa ettiği haberi alındı.