Şırnak’ın İdil ilçesinde meydana gelen olayda şehit düşen Esma Çevik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit cenazesine binlerce vatandaşın akın ettiği ve çoğu kişinin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. İstanbul’un Bakırköy semtinde Ataköy 5. Kısım Camiinde kılınan cenaze namazının ardından cenaze arabasına bindirilen naaş, büyük bir kalabalığın arasında güçlükle ilerledi.

Şehidin yakın arkadaşları ve annesinin tabutun araca yüklenmesi sırasında ağıtlar yaktığı görüldü. Şehit cenaze töreninden önce de şehidin naaşı evinin önüne getirilerek helallik istendi. Hoca tarafından okunan duada tüm milletimize ve şehidin kederli ailesine sabırlar dilendi. Sonrasında ise herkesten şehit adına helallik istendi. Toplanan kalabalık hep bir ağızdan görevi esnasında şehit düşen bayan astsubaya haklarını helal etti.

Astsubay Jandarma Üstçavuş olarak görev yapan Esma Çevik 30 yaşındaydı ve PAMİT ismi verilen Patlayıcı maddeleri imha timinin komutanlığını yapıyordu. Geçtiğimiz ay Jandarma Genel Komutanlığında da bir imha videosu paylaşılan Esma Çevik’in aradan 1 ay bile geçmeden şehit düşmesi tüm ülkeyi yasa boğdu.