Şehit olan askerlerden birinin bomba imha uzmanı olan Esma Çevik isimli kadın astsubay olduğu açıklandı. Şehit düşen diğer askerin ise Uzman J. V. Kad. Çvş. Kemal Sayar olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada PKK tarafından bölgeye yerleştirilen bir mayın tespit edildiği ve bu mayına bir bomba imha timinin müdahale ettiği, bu esnada el yapımı patlayıcının infilak ettiği belirtildi. Meydana gelen olayda 2 askerimiz şehit düşerken, 7 askerimizin de yaralandığı belirtildi.

Yaralanan askerlerin vakit kaybetmeden hastaneye götürülerek tedavilerine başlandığı açıklandı. Hayati tehlikesi olan askerin olup olmadığı bilgisi ise paylaşılmadı. Samsun Valiliği bir açıklama yaparak şehitlerden Kemal Sayar’ın Samsunlu olduğu belirtti. Şehit olan kadın astsubay Esma Çevik’in ise geçtiğimiz ay Jandarma Genel Komutanlığının twitter sayfasında “Barut kokusu, parfüm kokusu” başlıklı bir bomba imha videosunun paylaşılmış olması izleyenleri duygulandırdı. Şehitlerimizin cenazelerinin 10 Aralık Salı günü kaldırılacağı açıklandı.