Şok marketlerin resmi web sitesinde tanıtımı yapılan yeni hizmetin isminin “Şok İşlem” olduğu açıklandı. Şok marketler aracılığıyla hem para göndermenin, hem de başka bir yerden gelecek parayı teslim almanın mümkün olacağı belirtilirken, Şok İşlem hizmetinin haftasonları da hizmet vereceği açıklandı. Şok işlem kapsamında havaleler bir kredi kartına, bir IBAN numarasına ya da elden teslim alınmak üzere doğrudan isim soyisme yapılabilecek.

Yapılan açıklamada isme yapılacak havalelerin anında diğer tarafa geçeceği, IBAN ve kredi kartına yapılacak para transferinin ise haftaiçi 16.30’a kadar gönderilmesi durumunda gün içinde, 16.30’dan sonraki işlemlerde ise bir sonraki iş gününde yapılacağı açıklandı. Bir kişiye tek işlemde gönderilecek maksimum miktar ise 2,000 lira olacak.

Şok marketler, yeni hizmetiyle ilgili en çok merak edilen konuya da açıklık getirdi ve Şok işlem hizmetinin her kullanımında 7 liralık bir hizmet bedeli kesintisi yapacağını açıkladı. Şok marketlerin bu yepyeni hizmetinin özellikle banka ya da bankamatik bulunmayan küçük yerleşim birimlerinde yaşayan insanların büyük kolaylık getirmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim