Gelen son dakika haberine göre, Facebook uygulamasının sahibi olduğu Whatsapp gelen son güncellemeler ile kafa karıştırmaya neden olduğunu belirterek, bu gerekli olan hizmet şartlarında değişiklik yaparak güncellemelerini ertelediğini ve 15 Mayıs tarihine kadar süreceğini duyurdu.

Whatsapp, güncelleniş olan “gizlilik politikası” ile yoğun bir tepki altında kalması nedeniyle yeni bir açıklama yaptı.

Uygulama adına  belirlenen son güncelleme nedeniyle insanlarda fazla  kafa karışıklığına neden olan açıklamada, endişeye sonuç veren birçok yanlış bilgiler olduğunu ve herkesin bu ilkeler ve gerçekleri anlaması adına yardımcı olmak istediklerini bildirdi.

Söz konusu olan güncelleme ile bunun hiçbir şekilde değişmeyeceği yönde olan açıklamada, bu güncelleme verilerinin nasıl toplandığı ve kullanıldığı hakkında daha dikkatli ve fazla şeffaflık gösterileceğini ifade etti.

Gelen açıklamada, güncellemenin uygulama üzerinde Facebook ile veri paylaşımının ne yönde olduğunu ve genişlettiğini belirterek, insanların bu şartları dikkatli incelemeleri ve kabul etmeleri için gereken bir süre tanıdılar.

Daha önce belirtilmiş olan 8 Şubat tarihi kabul edilmeme durumunda hiçbir insanın hesabı askıya alınmayacak ve Whatsapp gizlilik politikası ile bu güvenliğin nasıl çalıştığına dair sizlere detaylı bilgiler vererek akıllarda kalan soru işaretlerini gidereceğiz” şeklinde ifadelerde bulundu. Bunlar dikkate alınacak olursa bu tarih 15 Mayıs’a ertelendi.

Söz konusu olan erteleme, mesajlaşma uygulaması olarak kullanılan Whatsapp ticari alışverişi kolaylaştırarak elde edilecek olan gelir için engel olarak değerlendirildi.

Facebook, Whatsapp uygulamasını 2014 tarihinde 19 Milyar dolar karşılığında satın almıştır ama uygulama üzerinden para kazanması, bir gelir elde etmekte zorlanmıştır.

Editör: TE Bilişim